Следващата група, която се присъединява към третото издание на есенния фестивал Autumn Souls Of Sofia 2017, който ще се проведе на 25-26 ноември 2017 в столичният клуб Live&Loud е украино-руската банда Fausttophel.

Украйна винаги е била синоним на добри музикални проекти, затова следващата група в афиша на Autumn Souls Of Sofia 2017 идва от там. Fausttophel се събират през 1999г. в Полтава, Украйна. През 2001 г. обаче се разпадат, за да се съберат отново през 2009г. в почти оригинален състав, който включва старите членове Alexander Chumak , Vyacheslav Willinvest , Alexander Adams Savinykh. Те подновяват музикалната си дейност този път в Обнинск, Русия, а съставът е допълнен от Valentine “MAU” Samokhin.

През април 2012г. започват да записват първия си албум “Жажда забвения”, който е издаден на 31 юли 2013г. чрез Another Side Records, а в него участват и сесийни музиканти. Стабилизирала вече състава си, през следващата 2013 г. групата се отдава на концертна дейност и подготвя материал за нов албум. Това е албумът …Sancta Simplicitas… излязал в началото на миналата година. В момента групата работи върху нов материал, а есента се готви и да ни гостува.

Fausttophel са блек метъл група, която не се придържа към строгите канони в стила. Те постоянно експериментират с аранжиментите, но придават олд скуул звучене на музиката си, като не се стремят да полират звука си, както повечето днешни групи. Въпреки трагичните обстоятелства, поради които се налага да се разделят почти в началото си, те успяват да се съберат отново. Десетте години прекъсване не са попречили на групата. Fausttophel не губи корените в стилистиката си, съхранявайки мистиката на Гоголовата Украйна и меката напевност на народните песни.

Специално място е отделено на поезията. Речитативи, фрагменти от стихотворения от епохата Silver Age, съчетани с мелодичността на украинския език. Всичко това в контраста на агресивни бласт бийтове, мощни скоростни китарни рифове и авангардни инструментални композиции. Музикантите се намират в непрекъснато творческо търсене, съединявайки огън и лед. Тази своеобразна музикална еклектика е формирала един специфичен и познаваем музикален почерк на Fausttophel.

А вие не забравяйте да се снабдите с билети за Autumn Souls Of Sofia 2017, които до 1 април ще са на цена от 40 лева. Можете да го направите от eticketsmall.com, както и на каса на ул. Раковски № 67 в София или в Магазин ЯКО!

Други потвърдили участие групи са:
Nocturnal Depression (Depressive Black Metal, Франция)
Imperium Dekadenz (Black Metal, Германия)
Saille (Black Metal, Белгия)
Woebegone Obscured (Blackened Funeral Doom, Дания)
Khaospath (Ungodly Black Metal, Швеция)
MartYriuM (Blackened Industrial Death Metal, Малта)
Illumenium (Post Grunge, Естония)