Пианистът идва с грандиозен спектакъл на 27 ноември в НДК

След изключително успешната си американска премиера в емблематичната зала Карнеги хол в Ню Йорк и безбройните препълнени Арени в Европа, Havasi прави своя изключителен български дебют на 27 ноември в НДК. Пианистът, пред чиято музика никой не остава безразличен, ще се представи в София с последното си бляскаво концертно шоу – Havasi Concert Show

Havasi е един от най-очарователните и разнообразни млади композитори в света днес. Неговата новаторска музика не прилича на всичко, което сте чували преди – свеж, страстен и в същото време забавен. Неговите концерти са сто процента авторски, произведенията му съчетават дълбочината и дисциплината на класическата музика с ослепителното разнообразие на световната музика и чистата сила на рока. Концертите му са едно невероятно музикално пътуване. Шоуто на HAVASI обединява соло пиано с множество талантливи музикални солисти и рок барабани на една сцена. Музикантите пренасят публиката в едно завладяващо пътуване чрез постоянно разгръщащи се музикални сцени. Сменят се различни настроения и това за публиката е невероятно интензивно преживяване, като разходка на въртележка от емоции, подобрена от най-новите технологии в озвучаването и осветлението, както и в сценографията и видеопроекциите.

Един от най-големите акценти на шоуто е “битката на инструментите”. Двама велики изпълнители свирят на едно и също музикално сърце. Havasi –  класически пианист, обучен в консерваторията, и Енди, рок барабанистът, се появяват заедно на една и съща сцена, обединени в споделено желание да правят страхотна музика, кръстосвайки различни жанрове. Тяхното изпълнение е едновременно и сътрудничество, и дуел – омагьосващ сблъсък, който създава музикални искри. Това изпълнение  прави неочаквано откритие – барабаните могат да са нежни, а пианото – ударна сила.

Цялото шоу е в стила на Лас Вегас, базирано е  на оригиналната концепция на американския креативен директор Брайън Бърк (шоуто на Селин Дион “Новият ден”, Лас Вегас, Il Divo, Америка има талант) и френския  визуален дизайнер Жил Папайн, и е истински празник на международната култура.

Havasi Concert Show е спиращо дъха забавление за цялото семейство, където децата могат да се сблъскат с класически инструменти в модерно шоу, на което наистина ще се насладят. За разлика от традиционните концерти на класическата музика, на това уникално и възбуждащо въображението шоу не е проблем, ако детето не може да мирува безшумно през целия концерт, без да изразява радостта и ентусиазма си. Родителите са абсолютно насърчавани да заведат децата си на възраст над 3 години и нагоре.

За Havasi: Завършил е световноизвестната Музикална академия „Ференц Лист“ и е с дълбоки познания за класическата традиция. Но той се стреми да прави и класически инструментали, свързани със съвременната епоха, с дълбочина, но по забавен начин.

Havasi е един от редките съвременни композитори с харизма на рок звезда, която може да продаде до последното място концерти на големи стадиони. Той е изпълнявал оригиналните си композиции в най-престижните зали в света като Карнеги Хол в Ню Йорк или Операта в Сидни. Той свири пред 46 000 души, изпълвайки зала Арена в Будапеща четири  пъти в един уикенд. През последните години той също продава залите Mercedes-Benz Arena в Берлин, Tauron Arena в Краков и Wiener Stadthalle във Виена. HAVASI Concert Show е международен концерт на Billboard номер 2, албум номер 1 в iTunes и абсолютен номер 1 на Deezer: номер 1 като  артист, номер  1 за албум и номер едно за песен.

Концертът е организиран от агенция BG Sound Stage. Билети са продават в мрежата на Ивентим и онлайн от www.eventim.bg.