Пандемията ни отне още един Hellfest (наред с други неща, за съжаление). Френският фестивал официално няма да се проведе за втора поредна година, тъй като не може да работи в рамките на ограниченията на френското правителство.

По-рано днес беше публикуван френски авариен план за фестивали, който ще позволи на 5000 души, разположени на социално разстояние. За Hellfest, който обикновено е домакин на над 150 000 души, това просто не беше осъществимо.

Създателят на феста Ben Barbaud споделя “За мен това ще бъде още една нулева година. Дори ако здравните ограничения са по-меки след няколко месеца, стъпката е твърде висока, преди да стигнем до разрешение за събиране на 60 000 човека на ден, залепени един за друг. Не сме изненадани: от януари се съмняваме в шансовете фестивалът да се проведе през юни”

Barbaud не изпитва лоши чувства към държавните служители. “Не обвинявам министъра, здравната ситуация е такава, каквато е и Roselyne Bachelot имаше смелостта да вземе тези решения. Но следващото лято ще бъде катастрофа за младите. И фестивалите, противно на това, което мога да прочета, няма да бъдат спасени”.

Новината за Hellfest следва официалното отлагане на Glastonbury в Англия. Директорът на Националния институт по алергии и инфекциозни болести (САЩ) д-р Anthony Fauci заяви в интервю, че вярва, че ваксините в САЩ могат да осигурят достатъчно стаден имунитет, за да могат музиката на живо да се възобнови тази есен.

Остава да разберем дали по-малки фестивали и концерти ще могат да се проведат…