Шведските окултни рокери Ghost пуснаха официално концертно видео към песента “Mary On A Cross“.

Кадрите от изпълнението за режисирания от Ryan Chang клип са заснети на 6 септември в Yuengling Center в Тампа, Флорида по време на лятната част на 2022 г. от „Imperatour“ на групата.

В съобщение, придружаващо изданието в YouTube на новия видеоклип „Mary On A Cross“, групата каза: „Искаме да ви информираме, че всички добри неща трябва да свършат. Въпреки че US Imperatour ще завърши този уикенд, ние искахме да ви оставим с този знак на нашата признателност за вашата постоянна подкрепа. Гледайте „Mary on a Cross – Live from Tampa 2022“.

По-рано тази седмица Ghost отбелязаха първото си влизане в класацията Hot 100 на Billboard с “Mary On A Cross“. Песента, която първоначално беше издадена като сингъл с две песни през 2019 г. чрез Loma Vista/Concord (заедно с „Kiss The Go-Goat“), дебютира под номер 90 в класацията с шест милиона стриймвания в САЩ и 1000 продадени изтегляния, според Billboard.

Mary On A Cross“ набира популярност, след като TikTok потребител използва забавена версия на песента, за да озвучи кратко видео за шоуто на Netflix „Stranger Things“. Оттогава хаштагът „Mary On The Cross“ е натрупал над един милиард гледания в TikTok и песента е използвана за саундтрак на десетки хиляди видеоклипове в платформата. По-късно Ghost пуснаха официалната забавена версия на “Mary On A Cross” с добавена реверберация.