Dave Grohl, фронтменът на Foo Fighters, публикува своя документален проект, който носи заглавието „Play“ и е посветен на страстта към свиренето на музикален инструмент.

Документалният филм е от две части, режисирани от Dave Grohl с помощта на Mark Monroe (с когото работи по създаването на “Sound City” и “Sonic Highways”). В него Grohl свири на седем различни музикални инструмента. С този филм Grohl изразява любовта си към композирането, създаването и записването на музика.

“Гледайки как децата ми започват да свирят музика и се учат да пеят и свирят на барабани, ме връща към времето, когато аз бях на тяхната възраст и слушах албуми. Така се и учех – от слушане. И когато водя децата си в музикалната школа, виждам стаи, пълни с деца, които наистина полагат усилия да разгадаят всичко това. Това не е нещо, което можеш да кажеш, че си научил изцяло. Винаги преследваш следващата цел, следващо предизвикателство. Винаги имаш път към усъвършенстване и се опитваш да надскочиш себе си”

Според анкета, проведена във Великобритания, Dave Grohl е сред Топ 10 на най-великите барабанисти за всички времена. Той е и третият най-богат барабанист в света, след Ringo Starr и Phil Collins.

През септември 2017-а година Foo Fighters издадоха своя девети студиен албум “Concrete And Gold“. С него оглавиха класацията за албуми Billboard Top 200. Това е второто им подобно постижение след “Wasting Light”. Седем от албумите на Foo Fighters достигат до Топ 10.