Преди месец Сър Paul McCartney обяви издаването на новия си солов албум “McCartney III“, днес този албум е вече на пазара!

Както McCartney отбелязва в прессъобщение, Covid-19 пандемията му e дала време да направи албума: „Прекарах карантината във фермата си със семейството си и ходех в студиото всеки ден,” казва той. „Трябваше да поработя по една филмова музика и това се превърна в началната песен, а след това когато беше завършена, си помислих: Какво ще правя след това? Имах някои неща, по които съм работил през годините, но понякога времето изтичаше и те оставаха полу-завършени, затова започвах да мисля за това, което вече беше готово. Всеки ден започвах да записвам с инструмента, на който бях написах песента, и след това постепенно добавях останалите инструменти. Беше много забавно. Беше по-скоро да правиш музика за себе си, отколкото да правиш музика като работа. И така, направих неща, които ми доставяше удоволствие да правя. Нямах представа, че това ще завърши като албум“.

Може да гледате и новото видео, “Find My Way” тук:

В допълнение към CD и дигиталните копия, “McCartney III” се издава в няколко винилови пакета, включително стандартен 180-грамов черен винил и бял винил, ограничени до 4000 копия, предназначени за независимите магазини за музика в САЩ. Target, Third Man Records и Newberry Comics също ще го продават ексклузивен цветен винил. Албумът е достъпен за поръчка тук.

McCartney III” е първият албум за бившия Бийтъл от “Egypt Station“, 2018 г. Заглавието му поставя албума заедно с едноименния му дебют през 1970 г. и “McCartney II” от 1980 г., където той също свири на всички инструменти и получава помощ само за беквокалите от покойната си съпруга Lynda.

Paul McCartney – “McCartney III

 1. “Long Tailed Winter Bird”
 2. “Find My Way”
 3. “Pretty Boys”
 4. “Women and Wives”
 5. “Lavatory Lil”
 6. “Deep Deep Feeling”
 7. “Slidin'”
 8. “The Kiss of Venus”
 9. “Seize the Day”
 10. “Deep Down”
 11. “Winter Bird / When Winter Comes”

McCartney III – Japanese edition

 1. “Women and Wives” (studio outtake)
 2. “Lavatory Lil” (studio outtake)
 3. “The Kiss of Venus” (phone demo)
 4. “Slidin'” (Düsseldorf jam)