Втората вечер от юбилейните концерти “40 години Metallica” даде на феновете още от любимите песни на най-голямата метъл група на всички времена! (гледайте запис от първата вечер тук)

Празненствата по отбелязването на 40-ата годишнина на Metallica продължиха с още една незабравима вечер. Подобно на първата вечер, сетлистът беше изграден по начин, който включваше мелодия или две от всеки албум в хронологичен ред. Но тази вечер, вместо да започне от “Kill ‘Em All” от 1983 г. и да достигне до “Hardwired… To Self-Destruct” от 2016 г., сетлистът бе построен в обратен ред, като се започне с последния албум на групата и се завърши със селекция от техния дебют.

Имаше и изненади – песни, които не са били изпълнявани на сцената от групата от дълго време — „The End of the Line“ (от “Death Magnetic“), „Dirty Window“ (представяща “St. Anger“) и „I Disappear“ ( от саундтрака на “Мисията невъзможна 2”).

Групата изпълни една от любимите мелодии на Хетфийлд за свирене на живо: “Fuel”. Сценичната постановка за този номер подходящо включваше гигантски огнени топки, насочени към небето в няколко различни точки. Следващите песни редуваха бързо и по-бавно темпо – “Bleeding Me” за успокоение, забързаната “Wasting My Hate” и отново по-спокойната “The Unforgiven”.

Както при изпълнението 48 часа по-рано, след последната песен близо 10 минути групата се разхождаше из сцената и благодареше на публиката, преди да се поклонят за финал и да си тръгнат.

Като цяло, тези две специални изпълнения по случай 40-годишнината включваха силни декори, въпреки липсата на специални гости. Ако не друго, те показват защо Metallica все още са в собствена лига, особено когато става въпрос за намиране на уникални начини да предлагат на феновете специално създадени шоута, а не просто да се повтаря същият стар сетлист отново и отново.

Гледайте изпълнени ето от втората вечер тук:

Metallica – 19 Dec 2021 – The Chase Center, San Francisco, California

01. Hardwired
02. The End of the Line
03. Dirty Window
04. I Disappear
05. Am I Evil?
06. The Memory Remains
07. Fuel
08. Bleeding Me
09. Wasting My Hate
10. The Unforgiven
11. Enter Sandman
12. Harvester of Sorrow
13. Master of Puppets
14. Fade to Black
15. Whiplash
16. Seek & Destroy