Китаристът на Dream Theater, John Petrucci ще издаде нов солов албум „Terminal Velocity“ в дигиталните платформи на 28 август, а на физически носител – на 30 октомври чрез The Orchard Music / Sound Mind Music.

Terminal Velocity” е написан и продуциран от Petrucci, записан от James “Jimmy T” Meslin, миксиран и мастериран от Andy Sneap (Judas Priest, Killswitch Engage, Arch Enemy). Обложката на албума е създадена от Sean M. Smith / Echo Designlab (работил с Stone Sour, Hollywood Undead, In This Moment).

В албума се завръща басиста Dave LaRue (Dixie Dregs, Flying Colors), който свири в първия солов албум на John и в турнетата на G3, чуваме също и дългоочакваното събиране с бившия барабанист на Dream Theather, Mike Portnoy (Transatlantic, The Winery Dogs, Sons Of Apollo).

Гледайте новото видео тук:

В интервю през 2019 г. за “The Everyman Podcast” Петручи беше попитан кога феновете могат да очакват да чуят нов солов албум от него.

“Това е нещо, от което почти почти се смущавам, защото първият ми албум беше издаден през 2005 г.”, отговори той. “И аз – както хората може би знаят, особено тези, които са гледали турнетата на G3 – имам много материали за нов албум. И така, следващия път, когато вляза в студио и не правя запис за Dream Theater или не съм на турне с Dream Theater, ще запиша музика за следващ солов албум”.

Последният албум на Dream Theater, “Distance Over Time“, излезе през февруари 2019 г. Дискът, който бе първи за групата с новия им лейбъл InsideOut Music, е дело на Petrucci, смесен от Ben Grosse и мастериран от Tom Baker.

John Petrucci – “Terminal Velocity“:

01. Terminal Velocity
02. The Oddfather
03. Happy Song
04. Gemini
05. Out Of The Blue
06. Glassy-Eyed Zombies
07. The Way Things Fall
08. Snake In My Boot
09. Temple Of Circadia