Paradise Lost издават новия си албум “Obsidian” днес, 15 май 2020.

Шестнадесетият студиен албум Paradise Lost избягва ужасяващия подход на своите непосредствени предшественици в полза на по-богат и динамичен потоп от черни нюанси. От измамната елегантност на откриващата „Darker Thoughts“ до смазващата, барокова обреченост на „Ravenghast“, “Obsidian” представя групата в разискване на широк спектър от важни идеи. Най-важното е, че записът може да се похвали с няколко песни, които черпят силно от от готик рока на 80-те.

Това е един от най-еклектичните албуми, които сме правили през известно време. Имаме нещастни песни, тъжни песни, бавни песни и по-бързи песни. Споменах ли нещастни?” – Nick Holmes.

Днес групата представи и новото си видео, “Darker Thoughts”:

Paradise Lost – “Obsidian“:

1. Darker Thoughts
2. Fall From Grace
3. Ghosts
4. The Devil Embraced
5. Forsaken
6. Serenity
7. Ending Days
8. Hope Dies Young
9. Ravenghast

През декември, ако успеем някак да овладеем пандемията, ще гледаме Paradise Lost на живо в София. Билети с цена 55 лв ще откриете в системата на www.EpayGo.bg, както и на всяка каса на EasyPay в страната.

Човек може да се наслаждава на музиката в практически всякаква среда и се надяваме новият ни албум да ви донесе повече светлина в мрака на тези несигурни времена! Благодарим за постоянната ви подкрепа през всичките тези години. Скоро ще се видим и на концерт…” – споделя вълнението си вокалистът Nick Holmes.

За българската публика, той добавя: “Феновете в България отдавна имат специално място в сърцата ни. Нямаме търпение за новата ни среща.”