Godsmack ще пуснат чисто нов сингъл, “Surrender“, в сряда, 28 септември. Тийзър за парчето може да видите по-долу.

Миналия април фронтменът Sully Erna каза пред радиостанция 101.1 WJRR, че новият студиен албум на групата е „завършен; приключихме със записването му. Вероятно трябва да чуете нова музика до лятото – средата до края на лятото – и след това да я последва втори сингъл и пълния запис най-късно до 23-та“, каза той. „Това е планът. И просто ще ударим още веднъж твърдо и силно. И трябва да ви кажа, че това може да е последният за нас – може да е последният запис за нас.“

През февруари барабанистът на Godsmack Shannon Larkin каза в подкаста „Stop! Drop & Talk“, че той и колегите му от групата „пишат музика“ по „наистина различен“ начин „този път. Отнема няколко седмици и колкото и дълго да продължим и след това, геният се обади. Когато Sully получи искра, тогава се събираме. Няма план. Колкото и дълго да отнеме, ние се събираме и творим заедно. Така че е прекрасно време“.

Миналия ноември Erna говори пред радиостанция 93X в Минесота за плановете на Godsmack за нов студиен албум. Той каза: „Хората винаги ни питат за това време, как така на Godsmack са нужни четири години, за да пуснат нова музика. Е, за нас това е само един миг. И причината е, че ни отнема около шест месеца до една година да напишем и запишем албум, защото ние търсим качеството през повечето време, а не количеството. И след това е турне, което продължава още 18 месеца до две години. И след това, очевидно, когато приключваме голямо световно турне – преди да направим още един запис, си вземаме шест месеца почивка или нещо подобно, и след това има още шест месеца до една година, за да го напишем. Моята гледна точка е, че четири години минават много бързо. Очевидно, с Covid дори стана малко повече. Надяваме се да пуснем нещо в края на 22 г., с намеренията да излезем до началото на 23 г. — в Щатите. Може да започнем малко по-рано първо в Европа, но Щатите, мисля, ’23 за голямо световно турне с нов облик [в подкрепа на] нов албум.”

Erna каза още, че Godsmack първоначално са планирали да издадат нова музика през 2021 г., но са се отказали от това, след като е станало очевидно, че турнето ще се забави още повече поради продължаващата пандемия.

Когато това се случи, тогава си казахме, „Добре, добре, това ни дава малко време, „защото искаме да създадем това място и да подготвим групата и новото студио“, обясни Sully. „След това завършихме студиото и веднага се захванахме за работа. Бяхме там два, три месеца, и започнахме да въртим и изпомпваме музика, а след това си казахме, „Чакай малко тук. толкова ли бързаме? Още известно време няма да ходим на турне. И Tony [Rombola, китара] каза: “Да, искам да направя някои проекти около къщата си”, и Shannon също, а Robbie [Merrill, бас] преминаваше през нещо, изграждайки отново личния си живот. И аз се съгласих, “Няма причина. Бяхме на турнета повече от две десетилетия подред, а сега бързаме да излезем направо по време на пандемия?” Така че ние просто си казахме: “Ех. Изключи го. Ще се видим догодина. Да отидем да се насладим на нашето лято. Нека да се насладим на нашите семейства, приятели и къщи.” И тази година си взехме почивка. И затова очакваме вероятно късното лято, ранната есен нов сингъл. И след това дългосвирещ запис след това.“

Вижте тийзъра за новия сингъл по-долу. Запазете / поръчайте предварително тук.