Gorillaz представиха новия си сингъл “Hollywood”, най-горещото парче според Annie Mac от BBC Radio 1, и последното от предстоящия албум на групата “The Now Now”, който излиза на 29-ти юни.

Следвайки изданията от изминалите 3 седмици – сингълът в Hot 100 със своето видео номер едно в Global Trending в YouTube, “Humility”, и парчетата “Lake Zurich”, “Sorcererz” и “Fire Flies”, Gorillaz зарадваха феновете си с още едно парче “Hollywood”, последното преди да излезе албума. Записано като демо в хотелска стая в Западен Холивуд, докато групата е на турне, парчето включва специалното участие на Jamie Principle, който е на турне с Gorillaz, както и дългогодишния приятел и сътрудник на групата Snoop Dogg.

Gorillaz ще изпълнят “The Now Now” на живо за пръв път в Токио, Япония. Гледайте в неделя, 24-ти юни от 22:00, за да преживеете шоуто с уникална комбинация от звук и визуализация. Концертът ще бъде излъчен с помощта на световната платформа Boiler Room и ще бъде достъпен само за 24 часа. За повече информация следете сайта на групата.
Междувременно Murdoc Niccals, обединяващото звено на Gorillaz, който в момента излежава присъдата си в затвора HM Prison Wormwood Scrubs в Лондон, вече събра над 8 милиона съобщения с #freemurdoc от фенове от целия свят. Всичко това е част от плана да се събере информация относно фалшивото обвинение в контрабанда.

С помощта на платформа с чатбот, загрижени фенове от целия свят могат да се свържат с Murdoc чрез обаждане или съобщения, за да го попитат как точно могат да му помогнат да излезе от затвора и да се върне на мястото си в групата заедно с 2D, Noodle и Russel.

“The Now Now” е новият студиен албум от 11 парчета на „най-успешната виртуална група в света“. Продуциран от Gorillaz с James Ford и Remi Kabaka, и записан изцяло в Studio 13 в Лондон през февруари тази година, записът ще излезе на 29-ти юни чрез Parlophone.
Gorillaz, които в момента са на турне в Европа, ще се завърнат в родината си за участие на фестивала Boomtown Festival, Хампшър, единствения им британски концерт за годината, на 11-ти август. А фестивалът “Demon Dayz Festival”, воден от Damon Albarn и Jamie Hewlett, ще направи ексклузивно завръщане тази година в Pico Rivera Arena в Лос Анджелис на 20-ти октомври с допълнителни дати за Северна Америка.
Виртуалната група Gorillaz се състои от вокалиста 2D, басиста Murdoc Niccals, китариста Noodle и барабаниста Russel Hobbs. Създаденият от Damon Albarn и Jamie Hewlett, супер успешният дебютен албум на бандата излиза през 2001 г. Следващите записи на носителите на награди BRIT и Grammy са “Demon Days” (2005), “Plastic Beach” (2010), “The Fall” (2011) и “Humanz” (2017). Като истински световен феномен Gorillaz оглавиха класациите по света и направиха световни турнета от Сан Диего до Сирия, събирайки стотици милиони слушания и продажби на записите си. Групата получи успех по невероятни начини и спечели множество награди, като бе удостоена с “Jim Henson Creativity Honor”.
“The Now Now” ще бъде наличен във формати на CD, плоча и дигитално, както и в колекционерско издание от делукс версия в бокс сет от винили. Информация относно предварителните поръчки може да намерите на сайта на групата: http://gorill.az/thenownow
Албумът “The Now Now” на Gorillaz ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Слушайте парчето “Hollywood” в Spotify и в Apple Music.

Траклист на албума “The Now Now”:
1. Humility – feat George Benson
2. Tranz
3. Hollywood – feat Snoop Dogg + Jamie Principle
4. Kansas
5. Sorcererz
6. Idaho
7. Lake Zurich
8. Magic City
9. Fire Flies
10. One Percent
11. Souk Eye