Видеото към дебютното парче “Humility” стана номер едно “Global Trending Video”

В новия сингъл Murdoc Niccals се нуждае от помощ, за да излезе от затвора #FREEMURDOC, може да се свържете с него тук: http://www.gorillaz.com/freemurdoc/ 

Gorillaz имаха една доста заета седмица, която започна с новините за “The Now Now”, новия студиен албум от „най-успешната виртуална група в света“ (според The Guinness Book Of World Records), продуциран от Gorillaz с James Ford и Remi Kabaka, и записан изцяло в Studio 13 в Лондон през февруари тази година, който ще излезе на 29-ти юни чрез Parlophone.
“The Now Now” беше представен със слънчево видео към първото парче от албума “Humility”, режисирано от Jamie Hewlett и с участието на Jack Black и 2D, който кара кънки. Клипът получи голям успех и с помощта на феновете си стана номер едно “Global Trending Video” в YouTube.
През уикенда Murdoc Niccals от Gorillaz, който в момента излежава присъда в Wormwood Scrubs в Лондон, сподели изобретателен план, с който да включи верните си фенове в кампанията #freemurdoc, за да поиска помощ от тях за събиране на информация относно фалшивото обвинение за контрабанда. С помощта на платформа с чатбот, загрижени фенове от целия свят могат да се свържат с него чрез обаждане или съобщения, за да го попитат как точно могат да му помогнат да излезе от затвора и да се върне на мястото си в групата заедно с 2D, Noodle и Russel.
Бандата представи новия сингъл “Sorcererz” от предстоящия си нов албум и ще пуска по едно ново парче всяка седмица до излизането на албума.
Gorillaz тръгват на път това лято за турнето си “The Now Now Tour”, с което ще посетят някои от най-големите фестивали в Европа, и ще направят единствения си концерт във Великобритания тази година на фестивала Boomtown Festival в Хемпшир на 11-ти август.
Високо оцененият фестивал на Gorillaz “Demon Dayz Festival”, „забавно апокалиптичен… и карнавален фестивал със страхотни изпълнения“ (The Guardian), организиран от Damon Albarn и Jamie Hewlett, ще се завърне тази година на 20-ти октомври в Pico Rivera Arena в Лос Анджелис с допълнителни дати за Северна Америка.
Виртуалната група Gorillaz се състои от вокалиста 2D, басиста Murdoc Niccals, китариста Noodle и барабаниста Russel Hobbs. Създаденият от Damon Albarn и Jamie Hewlett, супер успешният дебютен албум на бандата излиза през 2001 г. Следващите записи на носителите на награди BRIT и Grammy са “Demon Days” (2005), “Plastic Beach” (2010), “The Fall” (2011) и “Humanz” (2017). Като истински световен феномен Gorillaz оглавиха класациите по света и направиха световни турнета от Сан Диего до Сирия, събирайки стотици милиони слушания и продажби на записите си. Групата получи успех по невероятни начини и спечели множество награди, като бе удостоена с “Jim Henson Creativity Honor”.
The Now Now” ще бъде наличен във формати на CD, плоча и дигитално, както и в колекционерско издание от делукс версия на бокс сет от винили. Информация относно предварителните поръчки може да намерите на сайта на групата: http://gorill.az/thenownow 
Албумът “The Now Now” на Gorillaz ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International на 29-ти юни.
Слушайте парчето “Sorcererz” в Spotify и в Apple Music.
Траклист на албума “The Now Now”:

1. Humility – feat George Benson
2. Tranz
3. Hollywood – feat Snoop Dogg + Jamie Principle
4. Kansas
5. Sorcererz
6. Idaho
7. Lake Zurich
8. Magic City
9. Fire Flies
10. One Percent

11. Souk Eye
Дати от турнето на Gorillaz:
Европа

1 June Rock IM Ring, Nuremberg – GERMANY
3 June Rock AM Park, Mendig – GERMANY
9 June Malahide Castle, Dublin – IRELAND
15 June Sonar, Barcelona – SPAIN
21 June Messe Arena Hall, Tokyo – JAPAN
5 July Werchter Festival, Werchter – BELGIUM
6 July Open’er Festival, Gdynia – POLAND
7 July Roskilde Festival, Roskilde – DENMARK
11 July Gurten Festival, Bern – SWITZERLAND
12 July Lucca Summer Festival, Lucca – ITALY
14 July Bilbao BBK Live, Bilbao – SPAIN
19 July Paleo Festival, Nyon – SWITZERLAND
21 July Vieilles Charrues Festival, Carhaix – FRANCE
22 July Lollapalooza, Paris – FRANCE
25 July U Park Festival, Kyiv (Kiev) – UKRAINE
28 July Park Live Festival, Moscow – RUSSIA FEDERATION
9 August Sziget Festival, Budapest – HUNGARY
11 August Boomtown Festival, HAMPSHIRE, UK
16 August Frequency Festival, St Pölten – AUSTRIA
17 August Lowlands Festival, Biddinghuizen – NETHERLANDS

Северна Америка

8 October Air Canada Centre, TORONTO
9 October Bell Centre, MONTREAL
11 October Wells Fargo Center, PHILADELPHIA
13 October Barclays Center, NEW YORK
14 October TD Garden, BOSTON
16 October United Centre, CHICAGO
20 October Demon Dayz Festival, LOS ANGELES