Турнето “United Alive World Tour Part II” започва през септември 2020 г.

Обединеният състав “Pumpkins United” на немската хеви метъл група Helloween наскоро влезе в H.O.M.E. Studios в Хамбург (където всичко започва през 1984 г.), за да работят върху нов материал. Същата конзола за запис, използвана за албуми като “Master Of The Rings“, “Time Of The Oath” и “Better Than Raw“, сега се използва за записите на новия студиен албум на групата – “аналогово и с умишлено връщане към корените “. В записите участват певецът Michael Kiske и китаристът Kai Hansen, заедно с Dani Löble, който свири на оригиналния комплект барабани на покойния Ingo Schwichtenberg. Албумът, продуциран от Charlie Bauerfeind и Dennis Ward, предстои да бъде издаден в края на август или началото на септември 2020 г.

„Световното турне „Pumpkins United“ 2017-2019 ни превърна в истинска група“, каза певецът Andi Deris. „Всички ние много държим да запишем нов студиен албум. В артистичен план това е изключително вълнуващо“.

Басистът Markus Grosskopf казва: “Беше много забавно да създадем шоу от най-разнообразни записи за първото турне. С новия албум успяхме да надградим това. Разбира се, шоуто отново ще съдържа класиките ни – особено онези песни, които не успяхме да свирим на първото турне”.

Китаристът Sascha Gerstner добавя: “Обратната връзка в социалните мрежи беше положителна по всички точки. Да прочетеш “Това беше шоуто на моя живот” те надъхва предложиш на феновете още повече”.

Турнето “Pumpkins United” бележи първото участие на Kiske на живо с Helloween от 1993 г. Hansen, който напусна групата през 1988 г., се появява на сцената по време на различни турнета и фестивални изяви през годините. Сетът включва няколко дуета на Kiske и неговия заместник, Deris, заедно с много рядко свирени песни, включително “Kids Of The Century“, “Rise And Fall” и “Livin ‘Ain’t No Crime“. Hansen, който водеше Helloween до края на 1986 г., изпя подборка от няколко ранни класики на групата, включително „Ride The Sky“, „Judas“, „Starlight“ и „Heavy Metal (Is The Law)“.

Известните до момента дати:

Sep. 26 – SK Zvolen – Ice Stadium
Sep. 27 – A Vienna – Gasometer
Sep. 29 – CH Zurich – Samsung Hall
Sep. 30 – I Milan – Lorenzini District
Oct. 02 – D Stuttgart – Hanns-Martin-Schleyer-Halle
Oct. 04 – UK Manchester – Academy
Oct. 05 – UK London – Brixton Academy
Oct. 07 – F Paris – L’Olympia
Oct. 08 – LUX Luxembourg – Rockhal
Oct. 09 – F Lyon – Le Transbordeur
Oct. 11 – E Barcelona – Sant Jordi Club
Oct. 12 – E Madrid – WiZink Center
Oct. 15 – CZ Prague – TBA
Oct. 16 – D Bochum – RuhrCongress
Oct. 17 – D Hamburg – Sporthalle
Oct. 19 – H Budapest – Papp László Sportaréna
Oct. 20 – PL Katowice – Międzynarodowe Centrum Kongresowe
Oct. 23 – RUS Moscow – Adrenaline Stadium
Oct. 25 – RUS St. Petersburg – A2 Green Concert
Oct. 27 – EST Tallinn – Noblessneri valukoda
Oct. 29 – FIN Helsinki – Black Box
Oct. 31 – S Gothenburg – Partille Arena

Дали ще видим Helloween отново в България – това ще разберем много скоро 😉