Hollywood Vampires, супергрупата на които се състоу от Joe Perry от Aerosmith, актьора Johnny Depp и легендарния шок-рокер Alice Cooper, пусна официалното музикално видео към своята кавър версия на “You Can’t Put Your Arms Around A Memory“.

Песента, която се появи в албума на Hollywood Vampires от 2019 г. „Rise“, първоначално е написана и записана от великия Johnny Thunders през 1978 г. и включва Perry като водещ вокал.

Трите легенди се събраха за първи път, за да записват през 2015 г., обединени от споделена любов към любимите си песни и желание да отпразнуват своите „мъртви, пияни приятели“, като свирят песните на своите герои.

През 2019 г. Hollywood Vampires завършиха триумфално турне в седем града в Северна Америка, което включваше разпродадено шоу в известния Greek Theatre в Лос Анджелис и бяха избрани за „най-доброто представление“ за 2018 г. в лондонската Wembley Arena.

Вторият албум на Hollywood Vampires „Rise“, продуциран от Tommy Henriksen и Hollywood Vampires, беше приветстван като един от най-чистите приятни рокендрол албуми на 2019 г., създаден от майстори на занаята и истински фенове. За разлика от дебютния им запис от 2015 г., последният албум се състоеше основно от оригинален материал, написан от групата. Има обаче, в духа на първоначалната мисия на Vampires, три кавъра на песни, първоначално написани и записани от легендарни рокаджии, починали твърде млади.

Преди четири години Cooper каза пред Билборд за химията си с Depp и Perry: „Това е много странно в случая. Имате трима алфа мъжкари, които са свикнали да водят шоуто, и изведнъж трима момчета седят там с нула аргументи. Цялата работа е, “Добре, нека опитаме това“.

Относно решението на Hollywood Vampires да запишат втори албум като продължение на “Hollywood Vampires” от 2015 г., който дебютира под номер. 43 в Billboard 200, Cooper каза: „Погледнахме се и си казахме: „Нека направим още един албум, но нека този да бъде оригинален.“ И точно така, Johnny пишеше, Joe пишеше, Tommy пишеше, аз пишех… и ние просто го събрахме, докато бяхме на турне. Tommy го продуцира и готово – имахме албум. Готиното в него е, че не звучи като албум на Alice, не звучи като албум на Aerosmith: звучи като албум на Hollywood Vampires“.

Ще може да видите Вампирите на живо през юни в София: