Кинематичният албум представя татуистката Kat Von D, серия от еротични стоки и участие на един от траковете в сериала How to Get Away with Murder

Вдъхновен от засилена депресия, която подхранва последните му два албума,Chris Corner със сценичното име IAMX издава новото си LP Alive in New Light (AINL) на 2 февруари 2018. Проектът празнува напускането на демоните, които отдавна са го измъчвали и улавя жестоката фаза на метаморфозата, когато вече не си същия като преди, но не си и напълно този, в който се превръщаш. Албумът е едновременно „благодаря“ към феновете, но също така и покана за следващата фаза от опияняващото пътешествие на артиста към неговото самооткриване.  В четири от парчетата се включва и ексцентричната татуистка, кралица на грима и суперфен на Corner, Kat Von D. Представянето на албума включва и линия от еротични стоки, направени от Ryan Clark и вдъхновени от дизайна на обложката. Една от песните от AINL беше използвана в епизод от сериала How To Get Away With Murder, което прави общо петнадесет песни на IAMX, включени в блокбастъра на ABC TV от стартирането му през 2014г.

Записан, изпълнен и миксиран от Chris Corner в пустинята на Калифорния, в каравана с изглед към планината, AINL представя девет песни алтернативна електроника, които звучат величествено, благодарение на мощните вокали на Corner. “Пустинята е бял шум“, обяснява Chris. „Можете да се изгубите в детайлите, свързани с продуцирането и миксирането; там е просто тишина.“ Парчето Stardust открива албума със звучене, което наподобява Personal Jesus от Depeche Mode, а заглавието на песента символизира издигането от пепелта. Ритъмът на Break the Chain, второто парче от албума, повишава напрежението с ескалиращите, меланхолични лирики и вокали на певеца. Следва електро фънк парчето Body Politics, което наподобява звученето на рок бандата Nine Inch Nails. Според IAMX,  то символизира превръщането му в част от клуба, загубата на себе си в ритъма и отдаването на първичното, освобождавайки се от мислите. Песента Exit, която е пета в албума, наподобява баладичното звучене на артистичната Bjork, с добавен пулсиращ ритъм. Следва Stalker, която пренася слушателя в екзотичен, съблазнителен и тайнствен паралелен свят, където любовта и манията се сблъскват. Песен номер 7 носи името Big Man и разсъждава върху настоящата некадърна политика, която е представена чрез зловещ звуков пейзаж, който би бил подходящ за филм на Тим Бъртън. Предпоследното парче Mile Deep Hollow служи като израз на благодарност, въпреки тъмното му и зловещо звучене. Албумът звършва с The Power and the Glory, една песен, която погребва миналото и зарежда бъдещето с надежда.

За работата си с Chris, Kat Von D казва: „ Ние двамата можем да си разменяме дрехите и гримовете и никой дори няма да забележи. И двамата създаваме не защото искаме, а защото трябва!“ Chris се съгласява и определя творческия процес както като мъчителен, така и като освобождаващ.

Всеки, който иска да опознае различното и необикновено творчество на IAMX, може да го направи по време на европейското му турне, което ще стартира през февруари.

Повече информация може да получите на:

www.IAMXmusic.com

www.facebook.com/IAMXofficial