“Imagine Dragons Live in Vegas” е документален филм на Hulu, съчетаващ епичното представяне на Imagine Dragons в Лас Вегас (очевидно) с поглед към групата зад кулисите.

Документалният филм е малко по-сложен от нормален концертен филм, тъй като включва и интервюта от групата, предоставящи контекст за това колко много означава това конкретно шоу за тях.

Днес групата представи лайв видеото “Believer” от концерта “Live in Vegas”:

Защо Лас Вегас? Е, феновете знаят, че това е родният град на групата и енергията на града е вкоренена в тях. Тази енергия на Вегас и всичките синовни асоциации с нея създават невероятно представяне. Членовете на групата Ben McKee, Daniel Wayne Sermon и Dan Reynolds говориха с MovieWeb за новия документален филм за концерта на Hulu.

Не знам дали беше Sin City или напрежението от нашето представяне, но със сигурност наличието на толкова много стари приятели и познати лица и всички членове на семействата ни наистина внася специална енергия в шоуто“, каза McKee. Той продължи : „Мисля, че всички оказваме малък натиск, малък допълнителен натиск върху себе си, за да внесем цялата енергия, която можем, и да сме сигурни, че свирим възможно най-чисто, когато имаме публика като тази, където наистина се опитваме да направим общност, от която произлизаме, горди, когато сме на тази сцена“.

В документалния филм се посочва, че Imagine Dragons са искали да дадат на публиката си изживяване, което никога няма да забравят. По време на интервюто Dan Reynolds добавя, че те се опитват да разкажат история. Те искат да свирят песните, които феновете искат да чуят, защото са наистина благодарни на всички, които дойдоха да ги видят. Става ли тогава труден баланс между песните, които те конкретно искат да изпълнят, и песните, които смятат, че техните фенове биха искали да чуят?

Не, не мисля така“, обясни Reynolds. „Защото обикновено песните, които искаме да свирим, са тези, които феновете искат да чуят. Това не винаги е така. Със сигурност има няколко песни, които не влизат в сетлиста, които мисля, че бихме искали да изсвирим, но имаме ротации, не винаги е един и същ сетлист. Постигаме баланс, предполагам, че е краткият отговор. Постигаме баланс между свиренето на песните, които хората искат да чуят, както и на песните, които може да свирим“.

Това беше концерт, който беше записан умишлено с цел да бъде част от документален филм. Въпреки това, освен че McKee положи малко допълнителни усилия в тоалета, който щеше да облече тази вечер, заснемането на документални филми не ги повлия твърде много. Според Wayne Sermon причината за това е, че на практика всичко, което Imagine Dragons правят, е филмирано. Всяко шоу, което са свирили през последните 12 или 13 години, е заснето, така че са свикнали с него. „Беше малко по-различно, просто защото там има много повече камери и поне имах предвид, че се снима, но се опитах да не мисля за това. Опитах се просто да се забавлявам и просто да се свържа с хората, които бяха там. Искам да кажа, мисля, че най-вече направихме това. Знаете ли, бяхме свикнали с това достатъчно, че не беше голям проблем”.

На въпрос какво се надяват зрителите да получат от “Imagine Dragons Live in Vegas“, освен възможността да присъстват на концерт на Imagine Dragons, на който иначе не биха могли да присъстват, Reynolds сподели най-голямата им цел като група – „Да създадат пространство или период от време, в което някой може да почувства емоциите си и музиката наистина може да помогне. Мисля, че усилва това“. Например, самият Reynolds трудно се изразяваше, когато беше по-млад, освен когато можеше да пише музика.

Мисля, че нашата цел в шоуто или когато някой гледа това шоу у дома в хола си, е да види как то се отнася до него в живота му, да почувства нещата, които трябва да почувства, и да изрази емоциите, които трябва. Това е нашата цел, мисля, че във всичко, което правим, е да казваме нашата истина и се надяваме, че хората могат да намерят своята истина и в нея и да се чувстват по-малко сами. Или да им е позволено да изразят това, от което имат нужда“.

Imagine Dragons Live in Vegas” не е първият документален филм, в който групата участва. Преди това те бяха включени в “Believer“, документален филм от 2018 г., който разглежда връзката между LGBTQ+ хората и Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (LDS Church ). Въпреки това, този по-скорошен документ е много по-различно преживяване. За сравнение, “Believer” беше заснет за много по-дълъг период от време и историята, която разказваше, беше нещо, което те разбраха едва докато го правеха.

Imagine Dragons Live in Vegas просто искаше да направи наистина специално шоу и след това да може да сподели това шоу с хора, които може би нямат възможност да отидат на представленията на Imagine Dragons, независимо дали е защото не сме идвали в тяхната страна или град или не са могли да си го позволят“, обясни Reynolds. „Искаме наистина да достигнем до възможно най-много хора, особено хората, които слушат нашата музика и я обичат, искат да я чуят и искат да видят това шоу. Това наистина беше импулсът да съберем това заедно“.

Imagine Dragons Live in Vegas, режисиран от Matt Eastin, идва в Hulu на 14 юли. Ако не сте абонати можете да изпробвате услугата безплатно за 30 дни!

Не забравяйте, Imagine Dragons ще свирят на Национален стадион “В. Левски” в София на 30 юни. Билети все още може да намерите в bilet.bg.