Мултиплатинената банда, носител на Grammy, Imagine Dragons, представи своя четвърти студиен албум – “Origins” (Анимато Мюзик/Universal Music Group).

Пилотен проект от албума бе сингълът “Natural”, последван от парчето “Zero”, включено в саундтрака към новия филм на Дисни – “Ралф разбива интернет“. “Origins” е продължението на албума от 2017 г. “ƎVOLVE” и хвърля нов поглед върху музиката на Imagine Dragons.

“Търсим нова основа и звучене, но с идеята да не се отдалечаваме от корените си и това, което ни изгради като музиканти“, споделя вокалистът Dan Reynolds, в компанията на своите колеги – китариста Wayne Sermon, басиста Ben McKee и барабаниста Daniel Platzman. “Когато творим, творим без бариери, без правила. Вълнуващо е да създаваме музика, различна и нова за нас.”

Imagine Dragons обединяват сили с продуцента Joel Little (Lorde, Khalid), Mattman & Robin (Selena Gomez, Carly Rae Jepsen) и John Hill (Florence + the Machine) за извайването на калейдоскопския и кинетично зареден звук на новия албум Origins. Заедно с арт изразения рок, хип-хоп и поп характер на бандата, албумът е обогатен с иновативни текстури, които обаче не се отдалечават от същината на Imagine Dragons: текстове, които говорят за понякога болезнено самоосъзнаване и едновременно с това мотивиращи и вдъхновяващи.

Origins” излиза 16 месеца след последния албум на бандата “ƎVOLVE”, който е сертифициран два пъти с платинен статус в годината на издаването си – 2017 г. Evolve е номиниран за ГРАМИ в категорията “Най-добър поп вокален албум” и излъчва три алтернативни радио хита: “Believer”, “Thunder” и “Whatever It Takes”. Imagine Dragons са дветият най-стриймван артист в Spotify в световен мащаб с над 40 млн. слушатели месечно.

Imagine Dragons – “Origins“:

1. Natural
2. Boomerang
3. Machine
4. Cool Out
5. Bad Liar
6. West Coast
7. Zero
8. Bullet in a Gun
9. Digital
10. Only
11. Stuck
12. Love
13. Birds
14. Burn Out
15. Real Life

Албумът е наличен за стрийминг и сваляне в дигиталните платформи и на физически носител в онлайн магазин MusicMall.bg.