And Then She Came са рок/метъл банда от Aachen, Германия. Те са пряк наследник на Krypteria, име достатъчно известно в готик и метъл средите. На 24 юни издадоха дебютния си албум, през летните месеци бяха на турне с Arch Enemy и в целия този хаос успяха да намерят малко време, за да отговорят на въпросите ни. Екзотичната фронтдама Ji-In Cho и Michael „S.C.“ Kuschnerus в първото им интервю пред българска медия:

 

RockTheNight: Здравейте, аз съм Orleff от “Rock The Night”, благодаря за отделеното време. За мен е удоволствие да разговарям с вас! Моля, представете групата накратко.

Ji-In Cho - Vocals
Ji-In Cho – Вокали

Ji-in: Здрасти! Аз съм Ji-In от “And Then She Came” и съм певицата на бандата. Olli е нашият китарист, на барабаните е Kusch, човекът с баса е Frank.

Kusch: Създаването на тази група е доста необичайно. Басистът ни Frank беше помолен да запише саундтрака на трилъра “Bad Trip”. Вместо да го направи сам той замеси Ji-In, Olli и мен. Записите отнеха изключително много време и изведнъж се оказа, че имаме материал за цял рок-албум.

 

RtN: Защо решихте да изоставите старата си банда Krypteria и да сформирате новата група?

Ji-In: С Krypteria нямахме планове за нов албум, всичко беше “на пауза”. Когато започнахме да работим върху саундтрака, който споменахме, ние не мислехме за Krypteria. И това беше изключително важно – нямахме бариери при създаването на тези песни, нямахме изисквания от никой, освен от нас самите. Просто започнахме да пишем песни и в процеса на създаването им осъзнахме, че трябва да съберем отново групата. Това определено не беше планирано, но създаването на песните ни подейства много добре и много се забавлявахме. Бяхме толкова вдъхновени и ето ни сега като “And Then She Came”.

Kusch: След като Krypteria остана на пауза за неопределено време, за нас ATSC е правилната посока в момента. Защо? Защото определено много се забавляваме с тези песни и щяхме да го правим дори ако го считахме за страничен проект. ATSC е наш приоритет номер едно в момента и подхождаме абсолютно сериозно към групата.

S.C. Kuschnerus - Drums
S.C. Kuschnerus – Барабани

 

RtN: Скоро издадохте своя първи албум, направете му реклама пред читателите.

Kusch: Охоо, с колко време разполагам? 😉 Това е много разнообразен албум и едва ли ще успея с няколко изречения да го опиша. В музикално отношение успяхме да синтезираме в едно цяло живите изпълнения на музикантите и електронния звук. В него ще намерите твърди барабани, тежки китари и интензивно пеене. Той е рок, той е метъл, той има много алтернативно усещане с доста грабващи мелодии. Неофициално кръстихме този стил “Adrenaletica”. По отношение на текстовете, съвсем съзнателно бягахме от темата “Едно момче срещна едно момиче”, искахме да сме по-скоро политически ангажирани. Да кажем, че няма много лигави текстове в албума. Освен това всяка песен има допълнителен “мета-слой” в нея. Съветът ми е “Чуйте го, завъртете го един път. Или десет! ;)”.

 

RtN: Когато пишете нов материал, кое идва първо – музиката или текстовете?

Kusch: Обикновено първо е музиката, мелодиите.

Ji-in: Ние четиримата сме креативни натури, когато се събираме обсъждаме собствените си, индивидуални идеи. Имаме различно минало в музикално отношение, така че се допълваме и се вдъхновяваме един-друг, а това е огромно предимство за групата. Колкото до текстовете, барабанистът Kusch е мозъкът.

 

RtN: Какво ви вдъхновява за новите песни?

Olli Singer - Guitars
Olli Singer – Китари

Kusch: Ние сме доста емоционална група и често вплитаме в своята музика личните си преживявания. Има много гняв и копнеж, има и много решителност и надежда. Това е, което правим и няма да се оставим да бъдем унищожени от никого, освен от нас самите (смее се). Важно е за нас различни типове хора да се разпознават в нашите песни – не само в музикално отношение, но и в текстовете.

 

RtN: Опишете новите песни, наистина ли са толкова различни от Krypteria?

Ji-in: Звукът на ATSC е доста по-суров, и основното в него е синергията на традиционните рок инструменти и електронните звуци. Бихме искали да мислим, че имаме все пак добри мелодии – това е наистина важно за нас.

 

RtN: Кой измисли името на бандата?

Ji-in: Избрахме “And Then She Came”, защото искахме хората да мислят, да намират свои интерпретации на значението на това име. Както в живота, всяка история има повече от една страна, повече от една истина, която се крие зад заглавието. Дори с цялата налична информация, всеки трябва да направи своя извод. Например, аз мисля за името по абсолютно различен начин от някои от момчетата.


RtN
: Обложката на албума е страхотна, кой е авторът?

Dirk Rudoplh. Той е работил за Rammstein, Bryan Adams, Apocalyptica и много други. Той е истински маестро, обичам усещането за красота, което създава. Точно това той успя да пресъздаде с тази корица – да комбинира сила и здравина с фина естетика.

And Then She Came, Frank Stumvoll, Bass guitar
Frank Stumvoll – Бас

 

RtN: В момента сте на турне с Arch Enemy, вълнувате ли се?

Kusch: Повече от развълнувани сме! Да си на турне с такава актуална група е предизвикателство и невероятно красиво в същото време. На път сме с изключителни музиканти, страхотни хора. Alissa и момчетата ни помагат много, феновете им очевидно харесват нашите песни. Не можем да бъдем по-щастливи.

 

RtN: Alissa White-Gluz (Arch Enemy) и Jen Majura
(Evanescence) са гости в първия ви албум, трудно ли се работи с музиканти от такъв ранг?

Ji-in: Познаваме ги от няколко години и ги обичаме не само затова, че са страхотни изпълнители, а и че с тях се работи много лесно, те са много мили. Alissa е истински войн на сцената, когато я попитахме дали би участвала във “Five Billion Lies”, тя не се замисли и за секунда. Jen е страхотна във всяко отношение, обожавам нейното соло в “Spit It Out”. Толкова съм горда, че точно тези две жени представят нашия пол в албума.

 

RtN: А с какви гост-музиканти бихте искали да запишете следващия си албум?

Kusch: Все още ни е трудно да възприемем, че успяхме да привлечем Jen и Alissa за дебюта. Помислете – едва първи албум, а такива гости! Какво повече може да иска една група?

 

RtN: Някакви планове за турне в Източна Европа (и по-специално, в България)?

Ji-in: Планираме концерти в цяла Европа, Азия и Южна Америка. Шокирани сме, че промоутърите ни канят да свирим къде ли не, а само преди няколко месеца никой дори не подозираше, че тази банда съществува.

Kusch: Много добре знаем, че при вас се слуша много рок и метъл, че концертите са много енергични – това сме го усещали и преди. Определено имаме планове да посетим Източна Европа, включително България.

 

RtN: Знам, че току-що издадохте дебютния си албум, но все пак нямам търпение за новите ви песни, имате ли вече готови?

Ji-in: Имаме вече няколко нови песни и много се вълнуваме. Но засега сме съсредоточени върху представянето на нашето “първо дете”, затова турнето ни отнема цялото време – на път сме през цялото лято, а и след това.

And Then She Came
And Then She Came

 

RtN: Много ви благодаря за това интервю, искам да пожелая успех на всеки от вас и на групата като цяло!

Ji-in: И ние ти благодарим! Очакваме с нетърпение да разберем мнението на читателите на RtN за дебютния албум. Нека да споделят какво мислят, може да го направят и на нашата Facebook страница. Надяваме се с теб да се видим на някое бъдещо шоу на ATSC и да си поговорим лице-в-лице.


Страницата на ATSC във Facebook: And Then She Came on Facebook, посетете и сайта им: andthenshecame.com.

And Then She Came