След броени дни е първият съвместен концерт на три от най-от най-обичаните български групи – Остава, Gravity Co. и Jeremy?.

Концертите ще се проведат съответно на 12 август и 31 август в Бургас и Пловдив. Събитията са първи по рода си – комбинация от рок, инди рок и електронна музика на една сцена. Билетите и за двата концерта се разпространяват в мрежата на Ивентим.

Gravity Co. се завърнаха официално на сцената тази година, след близо 4 годишно отсъствие. Първите им два концерта се проведоха през февруари в столичния клуб Терминал 1 и бяха напълно разпродадени.

Разговаряме със Стефан Попов от Gravity Co:

      • RtN: Ще имате няколко съвместни концерта с Ostava и Jeremy?, Как се събрахте трите банди – принадлежите на различни поколения, различни сте като стил, но сте близки като мироглед. Какво още ви свързва?
      • Стефан Попов: Идеята за концертите на трите групи е на Марто от Терминал 1. Това може би е единствения човек, който колкото и да е трудно развива музикалната сцена и дава възможности на доста млади групи за изява в Терминал 1. Разбира се, Остава, Jeramy? и Gravity Co. са доста различни групи ката стил и концепция, но и трите групи не търпят компромис относно музиката, която правят. Може би това е нещото, което ни обединява……..
      • RtN: Какво ви накара да се съберете отново и има ли я тръпката пак да свирите заедно? Да очакваме ли нов албум в някакъв момент?
      • Стефан Попов: Идеята да има Gravity Co. отново е на Мартин (Терминал1). Решхме да направим един концерт. Оказа се, че на всички от групата това доста ни е липсвало:) Чувстваме се добре. Предстоят концерти , но мисля, че е още много рано за албум. Разбира се, нова продукция ще има до края на годината…..
      • RtN: Какъв щеше да е животът, ако не бяхте музиканти?
      • Стефан Попов: Не зная къде би ме отвел живота, ако не се занимавах с музика. Трудно е да се каже. Мога само да се си мисля, че по някъкъв начин пак ще е свързано с изкуство :)….
      • RtN: Каква музика харесвахте, когато бяхте тиийнейджъри и какво ви вдъхновява сега? Продължавате ли да харесвате същите групи? Разочаровахте ли се от някои от вашите любимци и защо?
      • Стефан Попов: Всеки от нас в тинейджърските си години е слушал доста рок :)))). Разбира се, като музиканти сме се интересували и от най различни стилове в музиката. За това Gravity е група съчетаваща в себе си всички тези влияния през годините. Разбира се, слушаме някой банди от миналото ни и това е нормално. И не, не са ни разочаровали. Такова е било времето….
      • RtN: В последните години в ефира и класациите се пробутват полуфабрикати; телевизионни формати ни казват, че е по-важно да имаш глас, а не сърце и талант. Има ли според вас бъдеще за различната музика, за хората, които сами пишат и изпълняват песните си?
      • Стефан Попов: Не се интересувам от музикални формати. В крайна сметка това са шоу програми които са далеч от изкуството. Един прекрасен глас сам по себе си не е музика 🙂 Музиката е емоционален продукт. Ако я носиш в себе си и работиш за нея бъдеще внаги ще има….
      • RtN: Кое е по-важно, да се развивате като група, или да се придържате към това, което феновете очакват от вас?
      • Стефан Попов: Колкото и да са важни феновете за една група, за съжаление те са непостоянни. Особено в 21 век, когато всичко е за бърза консумация. Така че, по-важно е за една група да има таланта и търпението и да не се отказва. Успех ще има….
      • RtN: Много от изпълнителите в САЩ открито изразяват позициите си срещу Тръмп. Защо в последно време никой артист у нас не смее да се изказва срещу партии или политици?
      • Стефан Попов: Просто е – в България няма нито партии, нито политици….
      • RtN: OK, преди да приключим това интервю, споделете най-яката музика, която слушате напоследък?Стефан Попов: Продължавам да слушам доста различни неща. MGMT, the Black Angels, Trentemoller, Ladytron, Noel Gallagher, Lykke Le, NIN и разбира се Underworld.
     • RtN: Благодарим за отзивчивостта!

     Повече информация за концертите може да намерите в съответните събития за Бургас (12.08) – и Пловдив (31.08).