Parlophone Records продължават преиздаването на каталога на Iron Maiden с “The Studio Collection – Remasterded”, колекция, която ще покрие всичките 16 студийни албума на групата досега.

Следвайки изданията на черен винил от 2014-2017 г. и дигитализирането на каталога за iTunes през 2015 г., записите от “The Studio Collection – Remasterded” ще бъдат издадени в диджипак формат, с траклистинг, отговарящ на оригиналните издания за Обединеното кралство. Аудиото за новите издания е взето от ремастерите с висока резолюция от 2015 г. Албумите ще бъдат пускани хронологично в четири етапа, които ще обхванат период от девет месеца, и също така ще бъдат налични в стрийминг платформите. Като бонус за колекционерите, един от записите от всяка група преиздания ще бъде наличен и в специално изработена кутия, която ще съдържа малка скулптура на Eddie и ексклузивна нашивка. За първата група преиздания, която излиза на 16 ноември, този албум ще бъде “The Number Of The Beast”.

Steve Harris, основателят и басист на Maiden, споделя: „Искахме да подобрим тези албуми от толкова дълго време и бяхме удовлетворени от ремастерите, които направихме през 2015 г. Помислих си, че записите ни никога не са звучали по-добре и сега, с новия звук, правилно решихме да ги направим достъпни и на дискове.”

Всичките 4 албума от първата вълна са налични за предварителна поръчка през studiocollection.ironmaiden.com.

16-те албума в диджипак формат на Iron Maiden ще бъдат на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

1-ви етап на преиздаване: 16 ноември
Iron Maiden / Killers / The Number Of The Beast (option of standard or collectors boxset edition) / Piece Of Mind

2-ри етап на преиздаване: февруари 2019
Powerslave / Somewhere In Time (standard/collectors) / Seventh Son Of A Seventh Son / No Prayer For The Dying

3-ти етап на преиздаване: април 2019
Fear Of The Dark (standard/collectors) / The X Factor / Virtual XI / Brave New World

4-ти етап на преиздаване: юни 2019
Dance Of Death / A Matter Of Life And Death (standard/collectors) / The Final Frontier / The Book Of Souls*

*не е ремастериран, но се появява в диджипак формат за първи път