Британските хеви метъл легенди Iron Maiden разкриха, че тяхното европейско ‘Legacy Of The Beast Tour’, което беше предвидено за това лято, ще се проведе през 2022 г. поради продължаващата пандемия.

Групата пише: „Съжаляваме да съобщим, че датите за 2021-ва от Legacy Of The Beast Tour са отложени поради продължаващите ограничения на пандемията от Covid-19 за глобални събития на живо и пътувания. Европейското турне Legacy Of The Beast ще се проведе през лятото на 2022 г. – вижте датите по-долу. Всички билети остават валидни“.

“Legacy Of The Beast” Tour 2022:

June 04 Finland Hyvinkää Rockfest
June 11 UK Donington Download Festival
June 13 Northern Ireland Belfast Ormeau Park Belsonic Festival (On-sale Friday)
June 16 Belgium, Dessel Graspop Metal Meeting
June 18 Denmark, Copenhagen, Copenhell
June 20 Czech Republic Prague Sinobo Stadium
June 23 Norway Oslo Tons Of Rock
June 26 France Paris La Defense Arena
June 27 Netherlands Arnhem Gelredome (On-sale Friday)
June 30 Switzerland Zurich Hallenstadion (On-sale 23rd April)
July 02 Germany Cologne Rhein-Energie-Stadium
July 04 Germany Berlin Waldbühne
July 07 Italy Bologna Sonic Park
July 09 Germany Stuttgart Cannstatter Wasen
July 10 Austria Wiener Neustadt Stadium Open-Air
July 20 Germany Bremen Bürgerweide
July 22 Sweden Gothenburg Ullevi Stadium
July 24 Poland Warsaw PGE Narodowy
July 26 Germany Frankfurt Deutsche Bank Park (On-sale 23rd April)
July 29 Spain Barcelona Olympic Stadium
July 31 Portugal Lisbon Estadio Nacional

Шоуто в Щутгарт 2022 ще се проведе в Cannstatter Wasen, а не в Mercedes-Benz Arena, която не е достъпна поради реконструкция на стадиона. Билетите остават валидни и притежателите на билети ще бъдат уведомени от местния организатор / агенция за продажба на билети своевременно.

Швейцарското шоу се връща в Zurich Hallenstadion, както беше първоначално планирано за 2020 г., тъй като това място ще бъде достъпно отново през 2022 г. Следователно няма да има разсрочено шоу за Basel St Jakobshalle.

Отлагането на Legacy Of The Beast Tour обаче носи добрата новина, че Maiden вече може да се върнат към хедлайнерите на европейските дати на фестивали, първоначално планирани за 2020 г., които бяха отменени поради пандемията. Това включва Graspop в Белгия, така че датата на шоуто в Антверпен няма да се състои.

Освен това, ние сме в процес на финализиране на още няколко собствени шоута в други европейски държави и ще ви информираме за тях веднага щом бъдат потвърдени.