Iron Maiden ще отбележат 40-годишния юбилей на “The Number of the Beast” с ново издание на троен винил, което ще излезе на 18 ноември.

Колекцията ще включва и няколко изненади за заклетите фенове на групата, като най-много се откроява фактът, че в оригиналния траклист е включена “Total Eclipse”, която заменя “Gangland”. Въпреки че това може да смути пуристите, основателят и басист Steve Harris даде обяснение за промяната. Първоначално бандата е трябвало бързо да избере между “Gangland” – обикновено смятана за един от по-слабите моменти в албума, и “Total Eclipse”. В крайна сметка те избират първата песен, но според Harris втората е по-добра.

“В това издание на винил за първи път имаме шанса да поставим Total Eclipse на правилното място в албума”, каза той в прессъобщение. “Причината тя да не е там поначало е, че когато завършвахме албума, беше истинска лудница – трябваше да издадем сингъла Run to the Hills преди старта на турнето и да изберем B-страна между Gangland и Total Eclipse и просто избрахме грешната! Мисля, че Total Eclipse е по-силна песен и че албумът щеше да е по-силен, ако тя беше включена в него.”

В допълнение, на другите две плочи от колекцията за първи път на винил ще бъде издаден концертният албум “Beast over Hammersmith”. Записите са от концерт в Hammersmith Odeon в Лондон от 1982 г. по време на турнето “Beast on the Road World Tour”, състоял се само няколко дни преди излизането на “The Number of the Beast”. Iron Maiden издават концертния албум за втори път, след като той излезе на CD като част от колекцията “Eddie’s Archive” през 2022 г.

Iron Maiden: “The Number of the Beast + Beast over Hammersmith”

LP 1 – The Number of the Beast

Side A:
Invaders
Children Of The Damned
The Prisoner
22 Acacia Avenue

Side B:
The Number Of The Beast
Run To The Hills
Total Eclipse *
Hallowed Be Thy Name
*Заменя “Gangland” от оригиналното издание на винил

LP 2 – Beast over Hammersmith

Side C:
Murders In The Rue Morgue
Wrathchild
Run To The Hills
Children of The Damned
The Number Of The Beast
Advertisement

Side D:
Another Life
Killers
22 Acacia Avenue
Total Eclipse
Transylvania

LP 3 – Beast over Hammersmith

Side E:
The Prisoner
Hallowed Be Thy Name
Phantom Of The Opera
Iron Maiden

Side F:
Sanctuary
Drifter
Running Free
Prowler