Последният албум на легендарния китарист включва различен певец и китарист във всяка песен – Joe Bonamassa, Phil Collen, Rick Derringer, Sammy Hagar, Glenn Hughes, Brad Whitford, Edgar Winter и много други
Записът излиза през Rhino на 29 септември

На 13 октомври излизат и делукс издания на “Montrose” и “Paper Money” с ремастериран звук, неиздавани досега демота и изпълнения на живо

Преди преждевременната си смърт през 2012, известният американски рок китарист Ronnie Montrose започва записването на амбициозен проект с басиста Ricky Phillips (Styx, Bad English) и барабаниста Eric Singer (Kiss, Alice Cooper). Идеята му е да запише 10 песни с 10 различни певци, и да го нарече “10×10”. За огромно съжаление, Montrose не успява да види проекта си готов докато е жив. Вместо това Phillips решава да завърши мисията и да запише песните, свързвайки се с малка армия от музиканти, приятели на Ronnie, които да запишат вокалите и китарните сола за всяка песен, и завършва албума.

Phillips споделя, че песните в този албум са най-добрата работа на Montrose: „Песните му имат огъня и яростта на млада бунтарска душа, с добавена мъдрост и представа за бъдещето на неговия език – китарното соло. В “10×10” Ronnie е в най-добрата си светлина – от интрото към “Heavy Traffic” до последната песен – “I’m Not Lying”, която показва таланта на приятеля на Ronnie Robin Trower.”

На 29 септември Rhino ще издадат “10×10” на CD, 180-грамов винил и дигитално. Албумът включва вдъхновяващи двойки като Glenn Hughes от Deep Purple с китариста на Deff Leppard Phil Collen (“Still Singin’ With The Band”) и певецът Sammy Hagar с китариста на Toto Steve Lukather (“Color Blind”). Легендарният блус китарист Joe Bonamassa показва таланта си в “The Kingdom’s Come Undone” с гост вокалист за песента Ricky Phillips. Някои от артистите и свирят, и пеят в песните, примери за това са Edgar Winter (“Love Is An Art”) и Tommy Shaw (“Strong Enough”).
Част от включените в “10×10” изпълнители са работили с Ronnie по време на невероятната му кариера, като Edgar Winter, когото включва като китарист в албума си “They Only Come Out At Night” от 1972. Sammy Hagar започва музикалния си път, пеещ с Montrose. От 1973 до 1975 с бандата записват два влиятелни албума – “Montrose” и “Paper Money”, и обикалят света.

Повече от 40 години по-късно Hagar е един от първите, съгласили се да помогнат със завършването на последния албум на Ronnie. „Ценно е, че “10×10” ще се запомни като последния албум на Montrose, вместо да се ровим и да изкопаваме стари неща от миналото. Той имаше много ясна визия за този запис.”, сподели Sammy. Траклиста на “10×10”, заедно с всички звездни участия, може да откриете по-долу.

Montrose2.jpg1. “Heavy Traffic” Feat. Eric Martin & Dave Meniketti
2. “Love Is An Art” Feat. Edgar Winter & Rick Derringer
3. “Color Blind” Feat. Sammy Hagar & Steve Lukather
4. “Still Singin’ With The Band” Feat. Glenn Hughes, Phil Collen & Jimmy “Z” Zavala
5. “Strong Enough” Feat. Tommy Shaw
6. “Any Minute” Feat. Mark Farner & Ricky Phillips
7. “The Kingdom’s Come Undone” Feat. Ricky Phillips & Joe Bonamassa
8. “One Good Reason” Feat. Bruce Turgon & Brad Whitford
9. “Head On Straight” Feat. Davey Pattison & Marc Bonilla
10. “I’m Not Lying” Feat. Gregg Rolie, Tom Gimbel & Lawrence Gowan

Няколко седмици след издаването на “10×10” Rhino ще ни представят делукс издания на “Montrose” от 1973 и “Paper Money”, оригинално излязъл през 1974. Двойните дискове ще включват оригиналния албум с ремастериран звук, както и бонус диск с неиздавани демота, студийни записи и изпълнения на живо. И двете колекции ще излязат на 13 октомври. На същата дата ще бъдат достъпни и дигиталната версия, както и плочи. Те отново ще съдържат ремастерирания оригинален звук и бонус записи.

“Montrose” и “Paper Money” са изпълнени с вечни песни на групата – “Rock Candy”, “Bad Motor Scooter” и “Space Station #5”. Тези два албума помагат за създаването, оформянето и вдъхновяването на много хард рок банди, последвали това звучене – като Iron Maiden и Van Halen.
Всички 17 песни, включени в бонус диска към “Montrose”, не са издавани досега. Сред тях са демота на “Rock Candy” и “Good Rockin’ Tonight”, както и неиздаваната досега “Shoot Us Down”. Сред останалите песни са изпълнения на живо от април 1973, записани в Record Plant, California, и излъчени по радиостанцията KSAN. Заедно с хитове като “Bad Motor Scooter” и “Rock The Nation”, сет листът включва и кавър на класиката на Chuck Berry “Roll Over Beethoven”.

Десетте бонус песни към “Paper Money” са неиздавани досега изпълнения на живо, записани през декември 1974. И този път записът е направен в Record Plant за следващо излъчване по KSAN. Заедно с концертни фаворити, шоуто се отличава с две песни от “Paper Money”: “I Got The Fire” и “Spaceage Sacrifice”.

Албумите “10×10”, “Montrose” и “Paper Money” ще бъдат на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Траклист:
MONTROSE: DELUXE EDITION

Диск едно – оригинален албум с ремастериран звук
1. “Rock The Nation”Montrose.jpg
2. “Bad Motor Scooter”
3. “Space Station #5”
4. “I Don’t Want It”
5. “Good Rockin’ Tonight”
6. “Rock Candy”
7. “One Thing On My Mind”
8. “Make It Last”

Диск две – бонус песни
1. “One Thing On My Mind” – Demo *
2. “Shoot Us Down” – Demo *
3. “Rock Candy” – Demo *
4. “Good Rockin’ Tonight” – Demo *
5. “I Don’t Want It” – Demo *
6. “Make It Last” – Demo *
7. “Intro: Tom Donahue” – Live KSAN Radio Session, 1973 *
8. “Good Rockin’ Tonight” – Live KSAN Radio Session, 1973 *
9. “Rock Candy” –Live KSAN Radio Session, 1973 *
10. “Bad Motor Scooter” –Live KSAN Radio Session, 1973 *
11. “Shoot Us Down” – Live KSAN Radio Session, 1973 *
12. “One Thing On My Mind” – Live KSAN Radio Session, 1973 *
13. “Rock The Nation” – Live KSAN Radio Session, 1973 *
14. “Make It Last” – Live KSAN Radio Session, 1973 *
15. “You’re Out Of Time” – Live KSAN Radio Session, 1973 *
16. “Roll Over Beethoven” – Live KSAN Radio Session, 1973 *
17. “I Don’t Want It” – Live KSAN Radio Session, 1973 *

PAPER MONEY: DELUXE EDITION
Диск едно – оригинален албум с ремастериран звук
1. “Underground”Montrose - Paper Money
2. “Connection”
3. “The Dreamer”
4. “Starliner”
5. “I Got The Fire”
6. “Spaceage Sacrifice”
7. “We’re Going Home”
8. “Paper Money”

Диск две – бонус песни
1. “Intro: Phil Buchanan” – Live KSAN Radio Session, 1974 *
2. “I Got The Fire” – Live KSAN Radio Session, 1974 *
3. “Rock Candy” – Live KSAN Radio Session, 1974 *
4. “Bad Motor Scooter” – Live KSAN Radio Session, 1974 *
5. “Spaceage Sacrifice” – Live KSAN Radio Session, 1974 *
6. “One And A Half” – Live KSAN Radio Session, 1974 *
7. “Roll Over Beethoven” – Live KSAN Radio Session, 1974 *
8. “Trouble” – Live KSAN Radio Session, 1974 *
9. “Space Station #5” – Live KSAN Radio Session, 1974 *

* неиздавани досега