Green Day издадоха изненадващо ново EP, озаглавено “Otis Big Guitar Mix“.

Новото EP съдържа ремикси на три песни от тройката албуми на от 2012-та, “¡Uno!“, “¡Dos!” и “¡Tré!“. Въпросните песни са “Lazy Bones“, “Wild One” и “Oh Love“, слушайте го тук:

Green Day издадоха своя нов албум “Father Of All Motherfuckers” на 7 февруари 2020 г. чрез Reprise/Warner Records.

Формиранa през 1986 в Бъркли, Калифорния, Green Day е една от световно най-продаваните банди на всички времена с над 70 милиона глобално продадени записи и 10 билиона общо аудио-визуални стрийма. Пробивният  им албум през 1994 г. “Dookie”, който продаде над 10 милиона копияи постигна диамантен статус, е широко известен с това, че популяризира  и съживи мейнстрийм интереса в пънк рок жанра, излъчвайки толкова много #1 сингли, достатъчни за цяла кариера напред.

Entertainment Weekly наричат Green Day „Най-влиятелната банда на тяхното поколение”, докато Rolling Stone  атестират „Green Day са вдъхновили много млади банди да стартират, отколкото който и да е друг артист от този жанр и това изглежда не се променя”. 

През 2004 Green Day издават рок операта “American Idiot “, която привлече вниманието на нацията, продавайки повече от 7 милиона копия само в САЩ и печели наградата Grammy за Best Rock Album. Mojo твърдят: Това е вълнуващо нещо, типът запис, който задава нови параметри за това, на което е способна пънк рокендрол група през 21 век”. През 2010 г. адаптация на сцена на “American Idiot”  дебютира на Broadway, добре приет от критици и публика.

Green Day ще се впуснат в почти разпродадено турне с Fall Out Boy и Weezer това лято. Турнето The Hella Mega Tour,  представено от Harley-Davidson стартира от 13 юни в Париж и ще посети градове в Европа, Великобритания и Северна Америка. В допълнение Green Day ще имат и серия от соло концерти.