James споделиха детайли за нов албум и турне по повод 40-ата си годишнина, като и двете ще са с участието на оркестър и госпъл хор.

Легендите от Манчестър ще издадат все още неозаглавения албум догодина, следвайки “All The Colours Of You” от 2021 г. Той ще включва преработени версии на най-големите хитове на бандата, както и редки парчета и една чисто нова песен. През април догодина James ще тръгнат на турне в Обединеното кралство, за да отбележат 40-ия юбилей на бандата. Вижте всички дати по-долу.

Говорейки за новия албум и турнето, фронтменът Tim Booth каза: “Има няколко велики групи, които са достигнали 40. Но да стигнеш дотук и да си прекарваш страхотно, да си част от подкрепящо любящо семейство, което все още има какво да каже и нови начини как да го каже, да се вълнуваш от всеки един концерт и всяка една песен, да се влюбваш отново и отново в колегите и публиката си, това, по дяволите, е добре оползотворено време.”

Трябваше да запишем турнето с оркестъра още първия път, както много от вас ни напомниха. Е, сега го направихме. Идва и турнето. Оркестърът и госпъл вокалистите разширяват палитрата ни, възвисяват нежността и празненството и въпреки многочислеността им, някак си ни карат да се чувстваме по-откровени и сурови. Ще бъде различно, вероятно всяка вечер, защото и вие ще сте различни всяка вечер.”

Колегата му Jim Glennie добави: “Наистина ли минаха 40 години? В някои отношения все едно беше вчера, а в други – преди няколко живота. Семейство от братя и сестри, готови да се подкрепят музикално и емоционално. Уникално предизвикателно, винаги стремейки се към новото и поемайки рискове колективно и индивидуално, търсейки превъзходството.

25.04 – Brighton, Dome
26.04 – Cardiff, Saint Davids Hall
28.04 – York, Barbican
29.04 – Edinburgh, Usher Hall
01.05 – Glasgow, SEC Armadillo
02.05 – Newcastle, O2 City Hall
04.05 – Sheffield, City hall
05.05 – Birmingham, Symphony Hall
07.05 – Liverpool, Philharmonic hall
09.05 – Manchester, O2 Apollo
10.05 – Manchester, O2 Apollo
12.05 – Blackpool, Opera House
13.05 – Nottingham, Royal Concert Hall
15.05 – Bath, Forum
17.05 – London, Royal Albert Hall