След като издадоха на 4 юни 2021 своя 16-ти студиен албум, “All The Colours of You”, инди великаните от Манчестър James пуснаха и едно акустично EP, наречено съвсем подходящо  “Campfire”.

Записан частично преди Covid-пандемията, албумът е продуциран от носителя на Grammy Jacknife Lee (U2, REM, Taylor Swift, Snow Patrol, The Killers). При продуцентските задължения с James за първи път той подхожда по нов начин към изграждането на звука им, като работи отдалечено от студиото си, свързвайки се с Тим (негов съсед в каньона Топанга), преосмисляйки демото им и улавяйки групата в цялата им виртуална слава.

Резултатът е запис с най-свежите и готови за фестивалната сцена парчета от тяхната 38-годишна кариера, звукът на една от най-добрите британски групи, деконструиран и сглобен от един от най-известните продуценти в света. Поръчки – тук.

Днес групата представи нова версия на хита “Beautiful Beaches” – Conservatory version и видео към нея:

James: “All The Colours of You

1. ZERO
2. All The Colours Of You
3. Recover
4. Beautiful Beaches
5. Wherever It Takes Us
6. Hush
7. Miss America
8. Getting Myself Into
9. Magic Bus
10. Isabella
11. XYST

След пробива си със сингъла „Sit Down“ от 1991 г. James са продали повече от 25 милиона копия от албумите си, а „Laid“ е представена като тематична песен за филмите “American Pie” и се е появявала многократно във филмите и в телевизионни предавания през годините.

В момента групата планира обиколка на Великобритания, предвидена за ноември и декември; последното им турне беше през 2019 г. с Psychedelic Furs.