Китаристът на Dream Theater, John Petrucci ще издаде нов солов албум „Terminal Velocity“ през есента.

Petrucci обяви дългоочакваното продължение на “Suspended Animation” от 2005 г. в публикации в социалните мрежи. “През 2005 г. имаше Suspended Animation. И сега, 15 години по-късно, краят на дългото очакване е близо! #JohnPetrucci #TerminalVelocity # Fall2020

В интервю през 2019 г. за “The Everyman Podcast” Петручи беше попитан кога феновете могат да очакват да чуят нов солов албум от него.

“Това е нещо, от което почти почти се смущавам, защото първият ми албум беше издаден през 2005 г.”, отговори той. “И аз – както хората може би знаят, особено тези, които са гледали турнетата на G3 – имам много материали за нов албум. И така, следващия път, когато вляза в студио и не правя запис за Dream Theater или не съм на турне с Dream Theater, ще запиша музика за следващ солов албум”.

Последният албум на Dream Theater, “Distance Over Time“, излезе през февруари 2019 г. Дискът, който бе първи за групата с новия им лейбъл InsideOut Music, е дело на Petrucci, смесен от Ben Grosse и мастериран от Tom Baker.