Основателят и основен двигател на GhostTobias Forge, котото познаваме като човекът с маската на Papa Emeritus – разкри своята самоличност за пръв път в предаването “Sommar i P1” по шведското радио P1.

Предаването се излъчва от 1959-та и във всеки епизод известна личност говори без да бъде прекъсван на каквито теми пожелае и избира музиката в съответния епизод.

 

По време на шоуто, което се излъчи на 17-ти август (и е налично за стийминг тук), Forge говори за своето семейство, за своя по-голям брат Sebasian, който умира от сърдечен удар през 2009-та, ден след като Ghost качват първата си песен в MySpace. Той разказва колко горда е майка му с него, как разказвала на всички, че той е лидерът на Ghost, въпреки, че самличността на членовете на групата е трябвало да бъде запазена в тайна. “Но това вече няма значение”, добавя Forge. Той завършва с думите “Казвам се Tobias Forge и аз съм човекът зад маската в Ghost. Благодаря, че слушахте!”

Преди няколко месеца Tobias бе принуден да се разкрие, заради съдебен иск от бивши членове на групата, които се оплакваха от неизплатени хонорари.

В документите, предоставени на властите, Tobias твърди, че сценичното шоу на групата, както и цялостния им имидж е негова заслуга, дори обвини бившите си колеги в “разкриване на тайната” около Ghost. Според него, мистичният ореол около групата е изиграл своята роля за популярността им.