Kiss ще изнесат последните си концерти на 1 и 2 декември в Madison Square Garden в Ню Йорк. Датите за концертите бяха обявени по-рано днес (сряда, 1 март) по време на интервю в “The Howard Stern Show”.

Kiss стартираха прощалното си пътуване през януари 2019 г., но бяха принуденя да го прекъснат през 2020 г. поради пандемията от COVID-19.

„End Of The Road“ първоначално трябваше да приключи на 17 юли 2021 г. в Ню Йорк, но оттогава беше удължен до края на 2023 г. Турът беше обявен през септември 2018 г. след изпълнение на Kiss на класическата песен на групата „Detroit Rock City“ на “Америка търси талант”.

Миналия месец дългогодишният мениджър на Kiss Doc McGhee каза пред “Podcast Rock City”, че последното шоу на групата определено ще се състои “тази година”.

Запитан за възможността Kiss да продължи без съоснователите Paul Stanley и Gene Simmons, Doc каза: „Говори се много за всичко. И никой не знае какво ще се случи в бъдеще. Така че това, което някак сме си замислили.. е нека преминем през това така, сякаш това е краят на Kiss, както го познаваме. И каквото и да дойде, с технологията и всичко останало, ще го разгледаме. Ще бъдат Gene и Paul там с грим. Не. Мога да ви кажа това. Те окачват шапките си след [финалното] шоу, което ще бъде много, много трудно и много емоционално за тях след 50 години правене на това. И те го харесват.

Много от моите групи – повечето от моите групи казват, „Мразя това. Не искам повече да съм там. Не искам да правя това. Това са глупости.“ Това не са [Gene и Paul]“, продължи Doc. „Те го обичат. Те процъфтяват в него. Прекарваме си страхотно на път или изключително добре на път. Така че, това е като „Защо приключваме с това?“ И ние приключваме с това, защото това е моментът да го сложим. Това е всичко, 50 години Kiss. И нека да преминат към следващата си фаза на каквото искат да правят, независимо дали е Gene в бизнеса или страната, кръстена на той, светът на Gene Simmons; не знаем, но това работи. И Пол има семейство. Той има три деца – той всъщност има четири деца, но има три деца в къщата.

За нас ние просто сме някак отворени“, обясни McGhee. „Хората ни подхвърлят идеи и тогава ще го разгледаме. Но наистина трябва да е невероятно. Ние не си падаме по трикове, колкото и някои хора да си мислят, че сме трик. Но ние не си падаме по тях. Не направихме NFT, не направихме всички тези неща, защото не вярвахме в това. Не вярвахме, че хората ще извлекат нещо от това. нямаше да е дълготрайно.

Обичам да мисля години и години напред; не обичам да мисля дни напред. Така че с това ще завършим това и ще видим какво ще се случи в царството на метавселената и света от този тип неща, които могат да се върнат и хората могат да преживеят нещата по различни начини за Kiss.

За мен Kiss е по-скоро като Marvel. Има всякакви неща, които могат да се случат с Kiss и вероятно ще се случат. Така че това е изцяло нова граница, започваща през 24 г.

Настоящият състав на Kiss се състои от оригиналните членове Stanley и Simmons, заедно с по-новите попълнения в групата, китаристът Tommy Thayer (от 2002 г.) и барабанистът Eric Singer (включен през 1991 г.).

Създадена през 1973 г. от Stanley, Simmons, Peter Criss и Ace Frehley, Kiss организира първото си “прощално” турне през 2000 г., последното, което включва оригиналния състав на групата.