Британската метълкор група Architects обяви, че китаристът/вокалист Josh Middleton напуска техните редици.

Изявление, публикувано от групата, гласи следното:

„С натежало сърце обявяваме, че времето на Josh в групата приключи. Постепенно стана ясно, че трябва да се разделим, но оставаме близки приятели.

Josh беше спасителен сал за групата, след като загубихме Том и той ни даде начин да запазим групата жива през най-трудното преживяване в живота си. Винаги ще сме му благодарни за това.

Пожелаваме му най-доброто в бъдещите му начинания и препоръчваме на всички да следят за новия запис на Sylosis по-късно тази година.

х”

През миналия март другата банда на Middleton, Sylosis, дебютира с нова песен, озаглавена „Deadwood“. Можете да го намерите тук.

По-рано тази година Architects споделиха изявление, след като по време на шоу в Аделаида по време на австралийското им турне мъж се втурна на сцената и се опита да нападне Middleton.

Според присъстващи по време на изпълнението на „These Colours Don’t Run“ от албума „Daybreaker“ от 2012 г. неидентифициран мъж се втурна на сцената, прави опит да атакува физически Middleton и крещи нецензурни думи в микрофона; Съобщава се, че той е бил „извлечен от залата от четирима охранители“ и след това е бил задържан от полицията.

не забравяйте, Architects ще свирят в Бургас на 27 юли: