20 години след легендарния си концерт в Бургас, гръцките екстремисти Rotting Christ отново се завръщат там на 21 април, в Спортна зала „Бойчо Брънзов“, за да отпразнуват този юбилей. Преди тях на сцената ще се качат The Revenge Project, The Outer Limits, Vrani Volosa, 8 m/s и гръцките Thrash Metal ветерани Spider Kickers.

Организаторите Broken Silence разгласиха програмата на събитието:

17:00 ч. – Отварят вратите

18:00 – 18:25 ч. – The Outer Limits

18:35 – 19:00 ч. – 8 m/s

19:10 – 19:35 ч. – Vrani Volosa

19:45 – 20:10 ч. – Spider Kickers

20:20 – 20:45 ч. – The Revenge Project

21:00 ч. – Rotting Christ

23:00 ч. – Очакван край

*Разписанието е примерно, организаторите си запазват правото за промени

Билетите за концерта са в продажба в мрежата на TicketPro и партньорската мрежа: Office 1 Superstore, бензиностанции OMV, Билетен център на НДК, билетна каза на Арена „Армеец“, магазини На Тъмно, Orange Tickets, Usit Colours, каса Летен театър (Бургас), магазин Саунд Гардън (Бургас), магазин Яко (София), Дворец на културата и спорта (Варна), Мюзик център (Пловдив) и др.

Както на предварителна продажба, така и в деня на концерта и входа на залата, билетите струват 30 лева.

Rotting Christ бяха задържани в Грузия миналата седмица

Sakis Tolis, фронтменът на Rotting Christ, съобщава, че на 12 април, след пристигането си в Тбилиси и граничния контрол, с брат му Themis (барабани) са задържани от полицията. Били са им отнети паспортите и мобилните телефони. Предлогът е бил, че се намират в “черен списък” за пропагандирането на сатанизъм, респективно тероризъм. След 12-часов престой в ареста, благодарение на усилията на местния промоутър и активисти, са били освободени. Концертът в Грузия се е състоял и Sakis благодари на грузинските метъл фенове за невероятната атмосфера. Rotting Christ напускат Грузия без други премеждия, концертът в Бургас ще се състои!