В София бандата ще направи и премиера на чисто новото си видео

GusGus e eдна от най-влиятелните, опияняващи и харизматични електронни групи на съвременната денс сцена. С оригинален бленд от мелодично техно, хаус, трип-хоп и електро-поп, GusGus създават своята неповторимa следа в електронната музика вече повече от 20 години. Емблематичният лайв на GusGus e събитие, което задължително трябва да преживеете на живо. На 10-ти май /петък/ в новооткрития клуб Music Jam на ул. Пиротска 5, култовите исландици ще изнесат своето най-мащабно шоу в България до сега. Бандата идва със свое собствено осветление и специално създадени визии, които ще бъдат прожектирани на огромен LED екран с площ от над 30м2. Българската публика ще стане свидетел на премиерата на чисто новия видео клип на GusGus, както и ще може да чуе ексклузивно нови неиздавани парчета на бандата.

Arabian Horse, Over, Airwaves, Crossfade, Deep Inside, Add This Song и Featherlight са само част от хитовете на GusGus покорили милиони меломани по цял свят с магическите си звукови пейзажи, завлядяващи вокали и превърнали бандатата в своеобразна артистична институция, експериментираща със звук, визия и присъствие.

GusGus звучи странно на български, но името на исландците идва от филма на германския режисьор Райнер Вернер Фасбиндер – „Страхът изяжда душата “, разказващ за марокански гастарбайтер, който се влюбва страстно в германка, по-възрастна от него. Една от сцените представлява обикновено готвене на кус-кус, който персонажът на любовника произнася като „гус-гус”.Исландците намират това за изключително секси, поради което взимат репликата за тяхно творческо наименование. Така от далечната 1995 исладците Biggi Veira и Daníel Haraldsson подписват провокиращите си музикални експерименти, като последният им десети студиен албум “Lies are more flexible” излезе през 2018 година.

Самуил Кехайов ака Sayulke, Мартин Илиев и Деница Чакърова, които са резидент ди-джейте на клубната вечер за скандинавски музика и култура Nordic SoundScapes, подобаващо ще рамкират вечерта със специално подбрана селекция от скандинавска инди и електронна музика, която ще ви отнесе в съвсем друг свят и така чак до след изгрев слънце. Очаква ни една гореща майска нощ със 100% скандинавска музика, която със сигурност ще помним дълго време.

Билети за концерта на GusGus на 10-ти май в столичния Music Jam Club може да намерите на следните места: http://bit.ly/GusGus2019 (чрез системата на PaySera); на каса в Магазин На Тъмно /ул. Иван Вазов 13/ или може да поръчате билет по куриер на 0886 126 995. Билети на място в  деня на концерта на входа на клуба също ще се продават.

Следете събитието във facebook: https://www.facebook.com/events/319339965434345/

Клуб Music Jam се намира на улица Пиротска 5 (бившето кино Македония, екс Блек Бокс). Вратите на клуба ще отворят в 22.30, а GusGus се очакват да се качат на сцена малко след полунощ.