За почти две десетилетия Lamb Of God се радваха на относителна стабилност и задържаха постоянен състав, докато през миналия юли знаменития Chris Adler ги напусна.

Негов наследник е Art Cruz (Winds Of Plague/Prong) и несъмнено всички погледи са насочени към него. Той изненадващо не се опитва да подражава на Adler, a предлага изпълнение, което звучи малко по-малко клинично, вписвайки се точно в тежкия подход на групата.

В една от песните, “Poison Dream” чуваме Jamey Jasta от Hatebreed, а в “Routes“, – лидерът на Testament, Chuck Billy.

Има огромно количество безспорно реални и потискащо негативни събития, случващи се по целия свят“, обясни фронтменът на бандата Blythe. “В момента на преден план в съзнанието на всички е глобалната пандемия COVID-19. Подчертавам нашата истинска загриженост и трябва да се вземат подходящи мерки от всички, за да се защитят тези, които са най-застрашени – възрастните хора“, призова певецът.

New Colossal Hateе от първата ни сесия в Мейн“, казва китаристът Willie Adler. “Mark [Morton], продуцентът ни Josh Wilbur и аз бяхме в супер готино студио в Саут Уиндъм, наречено Halo, абсолютно красиво място, управлявано от някои от най-добрите хора, които съм срещал. Сигурен съм, че “New Colossal Hate” се появи благодарение на няколко различни демота, които бях писал. Като започна да се оформя, бързо се превърна в любимата ми песен в записа. Насладете се, тя има много специално място в сърцето ми “.

След като в последните месеци издадоха синглите “Checkmate“, “Memento Mori” и “New Colossal Hate” и “Routes“, сега вече можем да чуем целия албум.

Update (16:10) LoG пуснаха и новото си видео, “Gears“, гледайте го тук:

Lamb of God – “Lamb of God

This image has an empty alt attribute; its file name is album.png
  1. Memento Mori
  2. Checkmate
  3. Gears
  4. Reality Bath
  5. New Colossal Hate
  6. Resurrection Man
  7. Poison Dream (featuring Jamey Jasta of Hatebreed)
  8. Routes (featuring Chuck Billy of Testament)
  9. Bloodshot Eyes
  10. On the Hook