Тежки южняшки рифове и сигнал за тревога срещу поглъщащата ни апатия в новия сингъл на Lek City Case. “Head Error” излиза днес от студиото на Васко Райков, който се включва с мощни беквокали

Бургаската рок група Lek City Case издава втория си официален сингъл днес, 23.04.

С тежките си рифове Head Error категорично надгражда солидния дебют на групата – Broken и дава заявка да утвърди квартета сред водещите имена на родната саутърн рок пост-гръндж сцена.

Напълно в духа на времето и в тон с лирическото съдържание на парчето, бандата от Лекия град го представя с минималистично видео, което безупречно допълва настроението на Head Error. Контрастът с професионалния им първи клип към дебютния сингъл Broken е напълно целенасочен, като идеята и режисурата са на барабаниста Иван Янков, известен още и като ESTEO в средите на графити артистите. Суровите, сиви тонове на видеото допълват внушението, че чувството на безнадеждност и апатия все по-агресивно ни обгражда.

Звукът на “Head Error” е изваян в Audioslot – студиото на Васко Райков от Odd Crew, който никога не е крил симпатиите си към бургаската банда. Именно негов е и гласът в плътните беквокали към парчето. А миксът и  финалният мастеринг са дело на Михаил Русев.

Премиерата на новия сингъл е на 23 април, петък, в 11:00, като освен в YouTube канала на бандата: Lek City Case, вече можете да го чуете във всички популярни аудио стрийминг платформи.

Lek City Case са:

  • Иван Петков – вокал
  • Борис Николов – китара
  • Александър Георгиев – бас
  • Иван Янков – барабани

@Spotify Lek City Case

@Bandcamp Lek City Case

@Facebook Lek City Case

@Instagram Lek City Case

@Youtube Lek City Case