Lenny Kravitz представи новото си видео, “Raise Vibration”. Песента е от последния, едноименен албум на певеца.

Raise Vibration” бе издаден през септември 2018. Както обикновено, самият Kravitz свири на повечето инструменти, ако не броим няколко допълнителни музиканти: дългогодишния сътрудник, китаристът Craig Ross и изпълнителите на струнни и духови инструменти. Записът обещава да бъде един от най-еклектичните на Kravitz. “Low“, песента, която започна целия процес, се превърна във фънки парче; това, което Кравиц нарича “моят опит да се уча от Quincy Jones” – пълна с духови инструменти и струнен аранжимент. Заглавната песен е  мускулест рок, а баладата “Here to Love” се отличава с Kravitz, подкрепян само от пианото и струнен оркестър. “Johnny Cash“, вдъхновен от среща с легендарния певец, е това, което Kravitz шеговито нарича “психеделичен фънк среща кънтрито”.

“Това е един сън с участието на Johnny Cash, а и нещо, което се случи в живота ми преди години”, казва Kravitz. “Когато го чуете, ще разберете. Докато пишех текста, не разбирах какво точно пиша, но когато го завърших, си казах: ” О, това е жестоко! Това е много дълбока песен”.

Kravitz, който вече започна световно турне, преди още да бъде издаден албума, вече работи по друг, съвсем различен “фънк” албум. Неозаглавената тава включва колаборации с George Clinton, с вече покойния Allen Toussaint, с Fred Wesley, свирил с James Brown и Funkadelic, и джаз китариста Kenny Burrell. Този албум може да придружава нов филмов проект, който Kravitz планира за в бъдеще. Говорейки за филми, той потвърждава, че противно на слуховете той няма да играе баща на дъщерята си Zoë Kravitz в предстоящото завръщане на Big Little Lies. “Не, няма да бъда в новия сезон”, смее се той.

Kravitz смята да се фокусира върху музиката, особено сега, когато се чувства отново вдъхновен. “Това е почти като Let Let Rule“, казва той за дебюта си, който ще навърши 30 години през следващата година. “Това се усещаше като рестартиране, и аз отново съм тук. Аз не съм на 20 години, и за мен това е подарък. Научих, че трябва да се довериш на себе си и на твореца в себе си. Винаги се доверявайте на това, което имате. “

Raise Vibration” бе издаден през 2018. Едноименното “Raise Vibration” е пореден сингъл от него, след “It’s Enough”“Low”“5 More Days Til Summer”“Johnny Cash”“Here To Love” и “Ride”.

Новото видеото отново е режисирано от Mark Seliger. Гледайте го тук:

Lenny KravitzRaise Vibration


1. “We Can Get It All Together”
2. “Low
3. “Who Really Are the Monsters?”
4. “Raise Vibration”
5. “Johnny Cash
6. “Here to Love
7. “It’s Enough
8. “5 More Days ‘Til Summer
9. “The Majesty of Love”
10. “Gold Dust”
11. “Ride
12. “I’ll Always Be Inside Your Soul”