В очакване да бъде обявен за “Godlike Genius” на предстоящите награди на NME и също с номинация в категорията “British Male Solo Artist” на наградите BRIT, Liam Gallagher продължава триумфалното си завръщане с новия си сингъл “Paper Crown”.

Парчето е част от платинения дебютен солов албум на изпълнителя “As You Were”, който застана на челна позиция с над 100 000 продажби през първата седмица. След като остана 5 седмици в топ 10, записът се задържа още 10 седмици в топ 20 и продължи със силните си продажби 4 месеца след това.

Като балада, отразяваща любовта на Liam към психеделията от 60-те, “Paper Crown” е песен, която представя емблематичния фронтмен в замислено настроение. Сладко-горчивата същност на песента допълва вокалите на Liam, който излъчва едновременно сила и уязвимост в еднакви количества. Критиците го сравняват с The Beatles и Elton John, но за Liam парчето е по-близо до стила на Davie Bowie.

Концертите през 2017 г. на Liam доказват, че той се е завърнал към най-добрата си форма с новите песни, а класиките на Oasis са допринесли за увереността, която притежава.

“Liam Gallagher се доказа като истинска рокендрол звезда на Glastonbury 2017”, заяви NME като добави: „Никога не подценявайте човека, той е създаден за концерти като този.” BBC News заключи: „Той все още може да изпълнява рокендрол парчета, да свири на инструменти като дайре и да носи дъждобран на закрито толкова убедително, че да привлече любовта на хората от Манчестър и не само.”

След като разпродаде билетите за цялото си есенно турне само за една сутрин, Liam започва да прави планове за лятно турне. Големите му концерти на открито в Лондон и Манчестър също бяха разпродадени веднага. Датите за Великобритания и Ирландия са:

Юни:
9th – 10th – Manchester, Parklife
15th – Dublin, Malahide Castle
16th – Belfast, Belsonic
21st – Isle of Wight Festival
29th – London, Finsbury Park (SOLD OUT)
30th – Glasgow, TRNSMT Festival
Август:
18th – Manchester, Lancashire County Cricket Club (SOLD OUT)

Албумът “As You Were” на Liam Gallagher е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Слушайте парчето “Paper Crown” в Spotify и в Apple Music.