Музикантът ще издаде дебютния си солов албум “As You Were” на 6 октомври през Warner Bros. Records

„Всичко, което бихте искали от солов Liam Gallagher – добра мелодия, страхотни вокали, много отношение.” – Q

„Вероятно най-великият фронтмен на поколението си.” – NME

„Рок звезда с цялото си съществуване.” – The Times

„Музиката има нужда от него сега, повече от всякога.” – ES Mag

Грандиозното завръщане на Liam Gallagher включваше участието му на няколко страхотни концерта, пилотният сингъл от новия му албум “As You Were” – “Wall Of Glass” е слушан над 12 милиона пъти, а наскоро музикантът представи и песента “Chinatown”, която беше сравнена с класиката на Oasis “Champagne Supernova” от Rolling Stone.
Следващата стъпка, водеща до издаването на дебютния му солов албум на 6 октомври, е представянето на чисто новото парче “For What It’s Worth”.

Продуцирана от Dan Grech-Marguerat, “For What It’s Worth” е написана от Liam и Simon Jons. Иконичните му вокали успяват да предадат силата и емоцията на извисяващия се, звучащ като химн припев, и сякаш гласът му е създаден за тази песен.

„Исках да напиша извинение.”, обясни Liam. „Не към конкретен човек, а към всички, защото не съм добър в съжаленията. Тази песен дава тон точно на това.”

Liam пише сам или участва в процеса на създаване на почти всяка песен, включена в “As You Were”. Освен Dan Grech-Marguerat, в албума взимат участие Greg Kurstin, Andrew Wyatt от Miike Snow и Michael Tighe. Едно от най-впечатляващите неща в записа е, че всяка песен в него има цел. Няма излишни парчета и нищо, което да бъде изрязано. Всяка от тях е отправена към нещо или някого, обяснява нещо или показва гледната точка на Liam.
„Не исках да преоткривам нищо или да тръгна на джаз одисея в космоса”, сподели Liam. „В записа има малко от емоцията на “Cold Turkey” на Lennon, The Stones, и класики. Този път те звучат по моя начин.”

Траклистът на “As You Were” е:

1. ‘Wall Of Glass’
2. ‘Bold’
3. ‘Greedy Soul’
4. ‘Paper Crown’
5. ‘For What It’s Worth’
6. ‘When I’m In Need’
7. ‘You Better Run’
8. ‘I Get By’
9. ‘Chinatown’
10. ‘Come Back To Me’
11. ‘Universal Gleam’
12. ‘I’ve All I Need’

Бонус песни в делукс изданието на албума:

13. ‘Doesn’t Have To Be That Way’
14. ‘All My People / All Mankind’
15. ‘I Never Wanna Be Like You’

“As You Were” вече е достъпен за предварително поръчване, с незабавно получаване на синглите “Wall Of Glass”, “Chinatown” и “For What It’s Worth”. Албумът ще излезе дигитално (стандартна и делукс версия), на CD (стандартна и делукс) и на LP (стандартна 12” плоча и цветна лимитирана 12” плоча).

Специален бокс сет ще може да бъде поръчан от тук: https://l-gx.com/lg_asyouwere. Той ще съдържа цветна 12” плоча, ексклузивна 7” плоча с “For What It’s Worth”, принт, дело на Klaus Voorman (дизайнерът, стоящ зад обложката на “Revolver” на The Beatles), и допълнителни неща за колекционери.

“As You Were” ще бъде на музикалния пазар от 6 октомври от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Слушайте “For What It’s Worth” в Spotify и в Apple Music.