Музикантът ще издаде дебютния си солов албум “As You Were” на 6 октомври

„Всичко, което бихте искали от солов Liam Gallagher – добра мелодия, страхотни вокали, много отношение.” – Q

„Вероятно най-великият фронтмен на поколението си.” – NME

„Рок звезда с цялото си съществуване.” – The Times

„Музиката има нужда от него сега, повече от всякога.” – ES Mag

Завръщането на Liam Gallagher привлече огромно внимание миналата седмица на фестивала Glastonbury. NME описаха участието му като „самоуверен, емоционален момент”, „заслужаващ гласността и вълнението” и като „един от най-прекрасните моменти на Glastonbury”, преди да завършат изказването си с „никога не го подценявайте, Liam е създаден за такива моменти”. Между участието му в Glastonbury, напълно разпродаденото му турне и емоционалното изпълнение на сцената на One Love Manchester, Liam показа, че се завръща в най-добра форма.

Сега легендарният музикант продължава да увеличава напрежението преди издаването на дебютния си солов албум “As You Were” на 6 октомври с пускането на песента “Chinatown” и споделяйки траклиста на записа.

Контрастираща с резкия първи сингъл “Wall Of Glass”, новата му песен е изпълнена с атмосферична психеделия и в нея Liam представя по-нежната страна на неподражаемия си глас. Тези първи две песни от записа ни дават доста ясна представа какво можем да очакваме от “As You Were” и в него Liam добавя модерно звучене в страстта си към класическите влияния на 60-те и 70-те години.

След като креативността му се запалва с писането на тежката соул-рок песен “Bold”, албумът “As You Were” е записан на две места. Greg Kurstin изпълнява всички инструменти в четирите песни, продуцирани от него (“Wall Of Glass”, “Paper Crown”, “Come Back To Me” и психеделичната “It Doesn’t Have To Be That Way”), а Dan Grech-Marguerat продуцира останалата част от албума в Snap! Studios в Лондон.

„Не исках да преоткривам нищо или да тръгна на джаз одисея в космоса”, сподели Liam. „В записа има малко от емоцията на “Cold Turkey” на Lennon, The Stones, и класики. Този път те звучат по моя начин.”
Един от най-впечатляващите аспекти на “As You Were” е това, че всяка песен от албума има цел. Няма излишък, нищо което да махнете. Всяко парче е отправено към някого или нещо, Liam представя своята гледна точка на историите, или обяснява по свой начин нещата. “Greedy Soul” звучи като Bo Diddley и изпепелява този, който е „неблагодарно мъртъв”, а баладата “For What It’s Worth” служи за припев на албума.

Слушайте “Chinatown” в Spotify и в Apple Music

Траклист:
1. ‘Wall Of Glass’
2. ‘Bold’
3. ‘Greedy Soul’
4. ‘Paper Crown’
5. ‘For What It’s Worth’
6. ‘When I’m In Need’
7. ‘You Better Run’
8. ‘I Get By’
9. ‘Chinatown’
10. ‘Come Back To Me’
11. ‘Universal Gleam’
12. ‘I’ve All I Need’

Бонус песни в делукс изданието на албума:

13. ‘Doesn’t Have To Be That Way’
14. ‘All My People / All Mankind’
15. ‘I Never Wanna Be Like You’

Обложката на албума включва иконичен нов портрет на Liam, дело на влиятелния фотограф, моден дизайнер и креативен директор Hedi Slimane.

“As You Were” вече е достъпен за предварително поръчване, с незабавно получаване на синглите “Wall Of Glass” и “Chinatown”. Албумът ще излезе дигитално (стандартна и делукс версия), на CD (стандартна и делукс) и на LP (стандартна 12” плоча и цветна лимитирана 12” плоча).

Специален бокс сет ще може да бъде поръчан от тук: https://l-gx.com/lg_asyouwere. Той ще съдържа цветна 12” плоча, ексклузивна 7” плоча с “For What It’s Worth”, принт, дело на Klaus Voorman (дизайнерът, стоящ зад обложката на “Revolver” на The Beatles), и допълнителни неща за колекционери.

“As You Were” ще бъде на музикалния пазар от 6 октомври от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.