Mastering the Music Business първата конференция организирана в Румъния с фокус върху музикалния бизнес приключи третото си издание между 20-ти и 22-ри март 2018 в Букурещ. Тридневното събитие е посветено на всички независими (indie) артисти и  професионалисти от музикалния бизнес работейки в Румъния и по света.

Конференцията събра ключови фигури от локалната и международна музикална индустрия за да обсъдят различни теми между които: музикален мениджмънт, онлайн присъствие и маркетиране, музикална продукция, синхронизация, и от букинги до международни турнета.

Третото издание беше домакин на над 100 делегата и активни участници сред които 35 бяха международни представители на 13 различни държави. Музикални артисти, бизнес мениджъри, PR агенти, онлайн и дигитални специалисти, рекламодатели, радио водещи, и песнописци се събраха под покрива на Министерството на Културата в Букурещ. Последния ден на конференция беше посветен изцяло на образователни уъркпоши които обясняваха многото детайли необходими за да се преобразува музикалния талант в един растящ бизнес – било то във формата на записи или на живо, оналайн или офлайн.

Музикалната програмата (шоукейс) на конференцията представи 18 групи/артисти от 6 различни държaви които включваха Ирландия, Испания, Дания, Сърбия, Чехия, Австрия, и Румъния. Музикантите се изявиха на двете сцени на Клуб Expirat на 20ти и 21ви март. За пълен списък от талантливите изпълнители кликнете тук.

От Българска страна присъстваха двама делегати между които Боян Бояджиев (PanHarmony, мениджър на групата Saint Electrics), който беше поканен от организаторите да води панелна дискусия по темата: „Искам международна музикална кариера.“ В дискусията участваха представители от различни среди на музикалния бизнес: Koen Ter Heedge (Subroutine Records, Холандия), Sara Besnard (международен букинг агент с агенцията ATC-Live), David Bali (букър за музикалния клуб A38, Будапеща, Унгария), и Paul Soll (букинг/тур/менажер на румънската група Moonlight Breakfast).

Четвъртото издание на Mastering the Music Business ще се проведе между 19-ти – 21-ви март, 2019-та, в Букурещ, Румъния. Отново, гостите и делегати ще представляват артисти и влиятелни професионалисти от музикалния бизнес от Румъния, както и музикални продуценти, рекламодатели и международни колеги от целия свят.

Следвайте събитието: https://www.facebook.com/MasteringTheMusicBusiness/

Следвайте по Twitter https://twitter.com

И посетете официалния сайт: https://masteringthemusicbusiness.ro/en/home-en/.