Новият албум на Meshuggah, “Immutable“, излeзe на 1 април 2022 г. Днес можем да видим още едно видео – “I Am That Thirst”

Албумът е миксиран от Rickard Bengtsson и Staffan Karlsson, мастериран Vlado Meller (Metallica, Rage Against The Machine, System Of A Down), а страховитата обложка е дело на художника Luminokaya.

Китаристът Mårten Hagström каза, че записът е страхотна снимка на това къде се намира Meshuggah в момента.

Заглавието пасва идеално за това, където сме ние като група“, заключава Mårten. „Вече сме по-възрастни. Повечето от нас вече са минали петдесетте и сме се установили кои сме. Въпреки че експериментирахме през цялото време, аз също мисля, че сме същите, както в началото. Начинът, по който подхождаме към нещата и защо все още правим нови албуми, и защо все още звучим така, това е неизменно. Човечеството също е неизменно. Ние правим едни и същи грешки отново и отново. И ние сме неизменни. Правим това, което правим и не се променяме.

Meshuggah пуснаха режисирано от Scott Hansen (Sevendust, Suicide Silence) видео за тяхното парче „I Am That Thirst“. Тази песен се появява в последното издание на групата, „Immutable“, което пристигна през април.

В допълнение към това, групата подготвя и лимитирани тиражни винилови издания на “Nothing” и “Koloss” в чест на съответните им 20 и 10 годишнини. “Nothing” ще бъде издаден в оранжев/бял и бял/черен винил, докато “Koloss” ще се появи на червено-прозрачен/бял/черен и жълт/червено-прозрачен/бял вариант на винил. И четирите варианта ще бъдат ограничени до 500 копия всеки и могат да бъдат предварително поръчани тук и тук. Те излизат на 25 ноември чрез Atomic Fire Records.

Гледайте “I Am That Thirst” тук:

MeshuggahImmutable”:

01 – Broken Cog
02 – The Abysmal Eye
03 – Light The Shortening Fuse
04 – Phantoms
05 – Ligature Marks
06 – God He Sees In Mirrors
07 – They Move Below
08 – Kaleidoscope
09 – Black Cathedral
10 – I Am That Thirst
11 – The Faultless
12 – Armies Of The Preposterous
13 – Past Tense

Meshuggah са:

Jens Kidman – Vocals
Mårten Hagström – Guitars
Dick Lövgren – Bass
Fredrik Thordendal – Guitars
Tomas Haake – Drums