Тази седмица Metallica издадоха сингъл в памет на покойния фронтмен на Soundgarden и Audioslave, Chris Cornell на винил.

В това издание са включени записите на живо на два кавъра на Soundgarden, изпълнени на концерта „I Am The Highway: A Tribute To Chris Cornell“, който се проведе във The Forum в Лос Анджелис, Калифорния, на 16 януари 2019 г.

Сингълът включва техните изпълнения на „All Your Lies“ и „Injury Head“ и са достъпни като част от поредицата от издания “vinyl club“. (Повече подробности са достъпни тук.)

Семейството на Chris отправи думи на благодарност: „Много благодарим на Metallica за любовта и признателността, които проявихте към Крис и за това, че сте запаметили тази любов, възхищение и подкрепа от изпълненията ви в трибюта I Am the Highway на този наистина невероятен и специален винил. Присъединяването към този концерт означаваше толкова много за мен и децата ми и за толкова много фенове по целия свят… И знам колко би се гордял Крис, не само защото бяхте там като негови приятели, но и защото той беше толкова голям фен на Metallica. Благодаря ви много и благодаря Ларс за много добрите думи за Крис. Вярно е, че „човек не е мъртъв, докато името му все още се произнася“. Благодаря ви, че продължавате да го почитате“.

Loudlove ❤️ Вики, Тони и Кристофър

А Lars казва за Chris:

Благодаря ти Крис.

Благодаря ти за музиката, благодаря ти за думите, за мислите… благодаря за представленията, благодаря ви за хубавите моменти… и благодаря, заедно с колегите ви от групата, че ни дадохте нещо, което ни вдъхнови, развълнува ни, означаваше нещо, трогна ни и не само ни даде вяра във възможностите, но и ни възбуди.

Каква чест да те познавам, да споделям сцената с теб и да създавам спомени и в крайна сметка да бъда включен в празника на живота ти в Лос Анджелис, което ни позволи да споделим със света колко много твоята музика и твоя блясък означаваше за нас.

Ето две от любимите ни песни от старата школа Soundgarden от онази специална вечер.