През миналата година Metallica и Симфоничният оркестър на Сан Франциско показаха в кината в цял свят концертния филм S&M², по повод 20-годшнината от издаването на оригиналния концертен албум S&M (Symphony & Metallica).

S&M2” ще бъде издаден в на 28 август в множество формати, включително пакет от 4 винила, 2CD, DVD, Blu-ray, Deluxe Box set, специален Fifth Member™ exclusive Super Deluxe Box в тираж 500 броя. Албумът е продуциран от Greg Fidelman, Hetfield и Ulrich. Предварителни поръчки – тук.

“И така, защо това отне почти 12 месеца за издаване?” Това е съвсем нов мастеринг направена от Joe Hutshing (Through The Never) и аудио и визуалните материали са изведени на следващото ниво от театралната версия на октомври 2019 г., която се прожектира в над 3700 кина по света. Първоначално планирано за издаване в средата на юни, за съжаление заради Covid-19 се налага да бъде отложено.

Оригиналният концерт “S&M” също е съвместен проект на Metallica и Симфоничния оркестър на Сан Франциско под диригентството на Michael Kamen и е записан през пролетта на 1999 в Berkeley Community Theatre, Калифорния, САЩ. Концертният филм S&M² представи за първи път след 20 години нови версии на песни, написани и издадени след оригиналния концерт, с нови оркестрални елементи от Bruce Coughlin.

Легендарният диригент Michael Tilson Thomas завършва първата седмица от последния си сезон като Музикален директор на Симфоничния оркестър на Сан Франциско със специална поява на сцената, за да дирижира част от грандиозното шоу.

Първият съвместен проект на Metallica със Симфоничния оркестър на Сан Франциско е документиран от live албума-носител на Grammy, “S&M“. Сега групата ще опита да повтори успеха с издаването на “S&M²“!

Първи сингъл е “All Within My Hands“:

Metallica – “S&M2

 1. The Ecstasy of Gold
 2. The Call of Ktulu
 3. For Whom the Bell Tolls
 4. The Day That Never Comes
 5. The Memory Remains
 6. Confusion
 7. Moth Into Flame
 8. The Outlaw Torn
 9. No Leaf Clover
 10. Halo on Fire
 11. Intro to Scythian Suite
 12. Scythian Suite, Opus 20 II: The Enemy God And The Dance Of The Dark Spirits
 13. Intro to The Iron Foundry
 14. The Iron Foundry, Opus 19
 15. The Unforgiven III
 16. All Within My Hands
 17. (Anesthesia) – Pulling Teeth
 18. Wherever I May Roam
 19. One
 20. Master of Puppets
 21. Nothing Else Matters
 22. Enter Sandman

Update (16:30) Групата пусна още едно парче, “Nothing Else Matters