Metallica обявиха планове да излъчат на живо предстоящия си благотворителен концерт “Helping Hands”.

Събитието, което ще се състои в Microsoft Theater в Лос Анджелис на 16 декември, ще бъде излъчено по Paramount+ и в YouTube канала на MTV в 17:30 ч. местно време (17 декември, 3:30 ч. Източноевропейско време).

Подгряваща група ще бъдат Greta Van Fleet, а Jimmy Kimmel ще е водещ на благотворителния концерт. Всички събрани средства ще бъдат дарени на благотворителната фондация на групата All Within My Hands.

Metallica казаха в изявление: “Нямаме търпение да отпразнуваме постиженията на All Within My Hands в последния ни лайв за тази година – концерта Helping Hands в Microsoft Theater в Лос Анджелис в петък, 16 декември. За трети път се качваме на сцената в подкрепа на Фондацията, но за първи път концертът ще бъде излъчен на живо благодарение на приятелите ни от Pramount+.”

Също за първи път, имаме честта да обявим, че Jimmy Kimmel ще се присъедини към нас като домакин на шоуто! Включете се отрано, защото всичко започва в 5:30 PM PST. Не пропускайте специалните гости и представяния, сета на Greta Van Fleet и няколко изненади преди да се качим на сцената. Ще предложим на благотворителен търг и няколко страхотни неща и преживявания, като търгът ще започне на 5 декември. 100% от събраните средства ще отидат директно при нуждаещите се.”

През 2020 г. Фондация All Within My Hands дари 350 000 щатски долара на няколко благотворителни организации, предоставящи помощ и грижи по време на пандемията от коронавирус. По-рано тази година организацията дари 500 000 щатски долара в помощ на бежанци от Украйна.