Феновете на Metallica извън Сан Франциско ще могат да гледат концертите за 40-ата годишнина на метъл титаните следващата седмица, тъй като и двете ще предават на живо чрез Amazon.

И двата концерта ще се бъдат следващата седмица в Chase Center – първият в петък, 17 декември, а след това вторият в неделя, 19 – с ограничен брой билети, които все още са налични чрез Ticketmaster. За тези, които не могат да присъстват на живо, обаче, концерите ще бъдат предавани на живо, безплатно, в акаунта на Amazon в Twitch. Те също така ще предават поточно за членове на Amazon в световен мащаб в платформите Amazon Music и Prime Video на търговския гигант.

След стриймовете (които ще започнат в 21:00 PT, 7:00 в България), през 2022 г. Metallica ще пуснат концертите за “гледане при поискване” в Prime Video канала The Coda Collection. Конкретна дата все още не е обявена.

Като част от партньорството си с Amazon, Metallica се свързаха с DJ Mode в Amazon Music, за да пуснат собствена временна радиостанция The Metallica Takeover. Тя ще бъде достъпна за абонати на Amazon Music Unlimited и членове на Amazon Prime; според уебсайта на групата, той ще включва „ексклузивни интервюта и други функции, които дават на слушателите нещо уникално всеки път, когато се включат“.