Mike Shinoda от Linkin Park пусна нов сингъл „In My Head“ – вижте официалното музикално видео по-долу.

Песента включва Kailee Morgue като вокал, тъй като Nu Metal иконата придава това съвсем ново усилие на официалния саундтрак на Scream VI. Песента официално беше пусната в петък (10 март), като Shinoda каза, че е „развълнуван да сподели“ песента с феновете – след като пусна няколко тийзъра по-рано.

С lo-fi интро, което отстъпва място на пулсиращи тежки бийтове, докато Shinoda демонстрира рап-уменията си, песента се премества в поп с електропривкус, който следва духа на (и надгражда) „Promises I Can’t Keep“ от 2018 г. и миналогодишния „Happy Endings“, в който участваха Iann Dior и UPSAHL.

Гледайте видеото към „In My Head“ на Mike Shinoda и Kailee Morgue по-долу:

Скоро Shinoda наскоро намекна за възможността за нова музика от Linkin Park: „Ще го кажа по този начин. Обикновено наистина се опитвам малко да управлявам очакванията, особено през последните няколко години“, каза Shinoda. „Има определени неща, които ще бъдат на масата, определени неща, които са извън масата. С това издание, шокиращо, не мисля, че има какво да се каже, че е изключено. Турнето е единственото нещо [извън масата]. В момента не сме на турне.”

За последно Linkin Park издадоха оригинален албум през 2017 г. с „One More Light“, от тогава групата е в пауза след смъртта на вокалиста Chester Bennington по-късно същата година.