Miles Kane обяви подробности за новия си албум “One Man Band“, който ще излезе на 4 август, и сподели пилотния сингъл от него, озаглавен “Troubled Son“.

Мисля, че това беше най-подходящата песен, с която да се завърна. Това е песен за това как всички имаме затруднения в живота си и как понякога се справяме, а друг път – не. Все едно се гледам в огледалото и признавам грешките си, страховете си и сякаш показвам пътешествието си“, каза Kane за “Troubled Son“.

One Man Band“, който включва 11 парчета, е записан в края на 2022 г. и е продуциран от James Skelly от The Coral. В албума Kane се завръща към звученето от ранните години на кариерата си – по-специално на песни като “Don’t Forget Who You Are” и “Inhaler“. “Записах по-голямата част от албума в Северна Англия. Ходих до Стокпорт и там писах с Tom [Ogden, фронтмена на Blossoms]. James [Skelly], вокалистът на The Coral, го продуцира. Миналата година си разменяхме демота и записахме албума през декември и януари в Ливърпул. Братовчед ми свири на барабани, така че е семейна афера. За първи път работим заедно и е странно как всичко пасна. Вероятно нямаше да проработи, ако бяхме опитали като по-млади“, обясни Kane.

В интервю за NME Miles Kane коментира и бъдещето на бандата му с Alex Turner от Arctic Monkeys – The Last Shadow Puppets. Той каза, че със сигурност ще съживят проекта в някакъв момент, но засега няма официални планове това да се случи скоро.

Същото се отнася и за другата супергрупа, в която участва Kane заедно с Nic Cester от Jet, фронтмена на Muse Matt Bellamy, Graham Coxon от Blur, Jamie Davis и барабаниста на Zutons Sean Payne – The Jaded Hearts Club. Според Kane групата обмисля да се събере и да се съсредоточи не върху кавъри, а върху оригинален материал. Това обаче също няма да се реализира скоро.

Miles Kane: “One Man Band”

1. Troubled Son
2. The Best Is Yet To Come
3. One Man Band
4. Never Taking Me Alive
5. Heartbreaks The New Sensation
6. The Wonder
7. Baggio
8. Ransom
9. Doubles
10. Heal
11. Scared Of Love