Винаги е имало силна връзка между пионерите Motörhead и могъщите Metallica.

Уникална връзка на приятелство между двете банди съществува през десетилетията, като Metallica дори свириха на партито за 50-ия рожден ден на Lemmy през 1995 г. От своя страна Motörhead отдадоха почит на някои от най-добрите композиции на Metallica, като дори спечелиха награда Grammy за кавъра на “Whiplash” през 2004 г. Въпреки това техният кавър на една от най-емблематичните хард рок класики на всички времена, “Enter Sandman“, беше до голяма степен пренебрегван досега. Първоначално записана за кеч компилация на ECW през 1998 г. (която също беше номинирана за Grammy), песента не беше достъпна извън споменатия компактдиск – досега.

В ново анимационно видео за версията на Motörhead на “Enter Sandman“, може да проследите ужасяващо нощно пътешествие през кошмарите на дете, което е преследвано от злия пясъчен човек в сънищата си и в крайна сметка е спасено от силите на неподражаемия “Warpig” на Motörhead . Клипът е продуциран от Mulberry Creative.

Enter Sandman“ на Motörhead вече е наличен във всички стрийминг платформи, включително в Dolby Atmos в Apple Music и 360 Spatial Audio в Amazon. Има и ексклузивен седеминчов сингъл с гравирана Warpig B-страна, наличен в официалния магазин на Motörhead до изчерпване на количествата.