Песента е придружена от видео, режисирано от Lance Drake, в което участва Lauren Wasser

Muse зарадваха феновете си с новия си сингъл “Dig Down”, който вече е достъпен за слушане и теглене във всички дигитални платформи. Песента се фокусира върху темата за обединение и оцеляване – да се бориш за правдата, дори когато гърбът ти е опрян в стената. “Dig Down” е продуцирана от Mike Elizondo и Muse и миксирана от Spike Stent.

Песента е придружена от екшън видео, режисирано от Lance Drake и включващо Lauren Wasser.

Matt Bellamy сподели: „Когато пишех песента, се опитвах да се противопоставя на негативизма, обхванал целия свят, и да изпратя вдъхновение, оптимизъм и надежда на хората, които се борят за каузи, в които вярват; да им предам, че като личности можем да променим света, стига да искаме.”

Режисьорът на видеото Lance Drake сподели: „Песента е за оцеляването и за това колко е важно да се бием въпреки шансовете – когато чух песента, знаех че искам да направя видео, изпълнено с екшън. За Lauren чух преди около година, прочетох историята й и ме вдъхнови, така че винаги съм я имал предвид, за да снимаме заедно един ден. Силата на песента ме накара да си помисля за нея… затова написах сценария на видеото въз основа на историята й и начина, по който тя преодолява трудностите.”

За да разберете повече за вдъхновяващата история на Lauren, гледайте TED презентацията й тук:

Tова лято Muse ще обикалят Северна Америка с Thirty Seconds To Mars и PRVIS като подгряващи групи. Единствените участия на музикантите в Обединеното кралство ще бъдат на фестивала Reading & Leeds, който ще оглавят за трети път, и Belfast Vital Festival.
Слушайте “Dig Down” в Spotify и Apple Music;
Гледайте в YouTube: