Обещанието за „задгробен живот“ винаги е било тема, върху която множество религии и духовни вярвания са изградили основите си.

Самата мисъл, че след смъртта няма нищо, е трудна за преглъщане за голяма част от човечеството, но от друга страна, надеждата, че има „нещо повече“ след края, е успокоение за голяма част от хората. Блажена е невинността  и мисълта, че сме вечни ни помага да отместим поглед от непознатото,  от бездната. Но в съзерцанието е ключът към познанието.

Vitam Aeternam е интернационален, експериментален музикален проект, създаден от Jake Rosenberg (Desperate Machines, In Progress), Râhoola (A Flying Fish), André Aaslie (Funeral, Profane Burial, Abyssic, Omnia Maritur и др.) и Charles A. Leal (Domestiq Bits). По чиста случайност и споделени музикални ценности, именно тези хора създават изкуство от мелодии, изпълнени с емоция, драматизъм и със силни влияния от филмовия саундтрак. Музика, идваща от дълбините на подсъзнанието, удивително създание на взаимосвързания музикален дух на времето.

Кои са Vitaem Aeternam?

Jake Rosenberg – кийборд, пиано, програминг
Râhoola – кийборд, пиано, китара, оркестрации и саунд дизайн
André Aaslie – пиано, бас, мелотрон
Charles A. Leal – барабани, програминг, аудио-тек

Vitam Aeternam комбинират елементи на индъстриъл, класическа музика, филмов саундтрак, хеви метъл, прогресив рок и дори поп. Феновете на артисти като Devil Doll, Mike Patton, Leprous, Ulver, Pain Of Salvation, Devin Townsend със сигурност ще припознаят голяма час от музикалните си любимци в музиката на Vitam Aeternam.

А за тези от вас, които са планирали да посетят невероятното прог събитие Prognosis Festival в Айндховен, Холандия през април тази година, ще успеят да видят на живо този музикален проект на сцената, заедно с изключителните Soen, Riverside, Voivod и новия музикален проект на Einar от Leprous.