Светът на рока стиска палци на България за Евровизия

Мощна вълна от подкрепа заля българския представител на Евровизия тази година – рок групата Intelligent Music Project, която ще се яви на голямата сцена в Торино, предвождана от настоящия вокалист на Rainbow и Michael Schenker Group Ronnie Romero, заедно със Стоян Янкулов-Стунджи, Славин Славчев, Бисер Иванов, Иво Стефанов и Димитър Сираков.

Intelligent Music Project, в чиято основа стоят множество колаборации със звезди от света на рока, получи десетки поздравителни видеа от свои попуярни колеги, част от легендарни групи, които пожелават успех на България и на българския представител на Евровизия.

Dee Snider от Twisted Sister, Joel Hoekstra от Whitesnake, Tony Martin от Black Sabbath, Graham Bonnet от Rainbow, John Payne от Asia, Phil Campbell от Motörhead и Simon Phillips от Тoto са малка част от рок величията, които се изказаха в подкрепа на българския представител на Евровизия.

 “Здравей, как си, България!”, започва видеообръщението на вокалиста на Uriah Heep Bernie Shaw, a веднага след него Mick Box от легендарната група си припомня за многобройните участия на бандата в България, както и за фестивaла July Morning, кръстен на едноименната песен на Uriah Heep. Барабанистът на групата Russell Gilbrook също пожела поздрави на България и на Intelligent Music Project.

Членовете на още една легендарна група изпратиха своите пожелания за късмет до българския представител на Евровизия – Carl Sentance, Pete Agnew, Lee Agnew и Jimmy Murrison от Nazareth. „Обичам Евровизия и останах възхитен, когато разбрах, че тази година България ще бъде прдставена от Intelligent Music Project и тяхната песен „Intention“. Това е страхотна песен, изпълнена от много талантлива група“, споделя във видеото барабанистът на групата.

С призиви „Напред, България!“ и „Подкрепете България“ се включиха още китаристът Axel Rudi Pell, барабанистът на Rod Stewart  Carmine Appice, Eric Bloom от Blue Oyster Cult, Todd Sucherman от Styx, Bobby Rondinelli (Rainbow, Black Sabbath), Roger Earl (Foghat), Doro, Jeff Scott Soto (Yngwie Malmsteen, Journey), китаристът Gus G от групата на Ozzy Osbourne, барабанистът Mike Terrana (Yngwie Malmsteen, Journey), Tim Pierce (записвал песни с Майкъл Джексън, Bon Jovi и др.) и клавиристът Tony Carey (Rainbow).

Всички видеопоздрави може да гледате тук:

„През годините сме имали щастието да работим с невероятни музиканти от световна величина. Всички те се оказаха и страхотни личности, с които и до днес сме приятели. Не се съмнявахме, че те ще ни подкрепят за Евровизия. Но не очаквахме, че те ще отприщят такава мощна вълна от поздравления и позитивни пожелания от легендарни имена и групи в рок музиката. Най-ценното е, че всеки един от тях споменава не само нас, но и България. Това е целта на всички структури на д-р Милен Врабевски, част от които е и Intelligent Music Project – да работим на ползу роду, да правим така, че името на страната ни да се споменава с добро по света, да покажем, че в България може да се създава продукт на световно ниво“, споделят от екипа на групата.

България, начело с Intelligent Music Project, ще бъде част от първия полуфинал на Евровизия, който ще се излъчи на живо по БНТ1 на 10 май от 22 ч.

Участието на България на Евровизия се осъществява чрез публично-частно партньорство между Българската национална телевизия и продуцентска къща Intelligent Music Ltd.